Osnivač psihički bolesnik

Pornoskandal u susjedstvu! Uhićeni članovi ruske sekte: Par zakupio hotel pa organizirao orgije

Ilustracija Foto: Getty Images
Objekt na Žabljaku korišten je za online snimanje filmova za odrasle te su iskorištavane mlade djevojke za online seks i prodaju videomaterijala.

Crnogorska policija istražuje djelovanje pripadnika ruske sekte Ašram Šambala, koji su prošlog tjedna uhićeni na Žabljaku. Tom prilikom oduzeto je više stotina telefonskih kartica, deseci kreditnih kartica, laptopa i mobilnih telefona, kao i 70.000 eura u gotovini.

Navodno je ta grupa na Žabljaku snimala orgije i filmove za odrasle. Vođom sekte ranije je označen Konstantin Rudnev, bivši vojnik ruske vojske.

Rudnev se prije 30 godina proglasio izvanzemaljskim bogom koji je došao sa zvijezde Sirius i osnovao sektu Ašram Šambala, u koju je primao sljedbenike koji imaju između 14 i 30 godina i od kojih je zahtijevao apsolutnu poslušnost.

Kult je osnovao 1989. godine u Novosibirsku, i to nakon izlaska sa psihijatrijskog liječenja na koje je bio upućen tijekom služenja vojnog roka. Prema izvještajima, silovao je sljedbenice više puta, a napokon je uhićen 2010., nakon što su ga pokušavali uhvatiti više od 10 godina, pa potom i osuđen 2013. godine.

Sekti je zabranjen rad, no to očito nije spriječilo sljedbenike da nastave s aktivnostima koje je promicao Rudnev, a njemu se nakon izlaska iz zatvora ove godine gubi svaki trag, piše RTCG.

Članovi sekte imali su od 14 do 30 godina. Rudnev je od poklonika zahtijevao slijepu poslušnost, prekid svih veza s obitelji i predaju njihove cjelokupne imovine, a zahvaljujući krađi imovine poklonika postao je multimilijunaš.

Objekt na Žabljaku u koji je policija upala prošli tjedan, početkom rujna na duže je razdoblje zakupila ruska državljanka nastanjena u Kotoru kako bi, navodno, sa suprugom istraživala ljepote sjevera Crne Gore i uživala u njima. Ispostavilo se da je ne zanimaju prirodne ljepote jer se zapravo članovi te sekte nisu kretali izvan objekta u kojem su smješteni niti su komunicirali sa Žabljačanima.

Ubrzo nakon što je objekt unajmljen stakla na prozorima prekrivena su papirima, brave na blindiranim vratima su promijenjene. To su uočili građani Žabljaka, koji su ubrzo i čuli neobične zvuke iz iznajmljenog objekta, što je izazvalo sumnju da se nešto čudno događa.

Inspektori su u petak prilikom upada u hotel koji je iznajmljen za pripadnike te sekte zatekli šest ruskih državljanki, a to je tek dio grupe koja je ondje boravila, u prosjeku ih je bilo dvadeset.

Objekt je korišten za online snimanje filmova za odrasle te su iskorištavane mlade djevojke za online seks i prodaju videomaterijala. Orgije su se organizirale pod maskom navodnih tečajeva joge i seminara seksualnog oslobađanja.

Pročitajte i ovo Uhvaćeni na djelu FOTO Drama u Zaprešiću: Pogledajte kako je policija dočekala maskirane razbojnike

Pročitajte i ovo "Platit ćete za ovo" VIDEO "Nemojte to raditi": Floridski policajci nekoliko minuta prije udara uragana ugledali mučan prizor

Pročitajte i ovo Silna snaga Miltona VIDEO Javljali se uživo iz središta uragana, a snimke su iznenadile cijeli svijet: "Ovo postaje opasno, moramo ići..."