skandal u Poljskoj

Televizija suspendirala komentatora zbog kontroverzne izjave na otvaranju Olimpijskih igara

Otvaranje Olimpijskih igara Foto: Afp
Televizijska kuća TVP je objavila da novinaru i sportskom komentatoru, Przemyslawu Babiarzu, više neće biti dopušteno komentirati događanja na Olimpijskim igrama jer je pjesmu Imagine Johna Lennona nazvao vizijom komunizma.

Poljska državna televizija suspendirala je televizijskog novinara koji je tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara komentirao pjesmu Imagine Johna Lennona u izvedbi Juliette Armanet rekavši da je to - "vizija komunizma".

Televizijska kuća TVP odmah je u subotu objavila da novinaru i sportskom komentatoru, Przemyslawu Babiarzu, više neće biti dopušteno komentirati emitiranje tijekom ljetnih Igara, javlja AP.

Inače, Lennon svojom pjesmom poručuje da nema ni raja ni pakla, nema nacija niti imovine ni religije. Vrijednosti su to koje zagovara i Olimpijski odbor.

"Nažalost, ovo je vizija komunizma", rekao je Babiarz tijekom svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu u petak navečer, a njegov je komentar odmah izazvao kontroverze među gledateljima u Poljskoj.

Za poljskog sportskog komentatora ovo navodno nije prvi put da ovako komentira Imagine tijekom otvaranja igara.

Pročitajte i ovo najveći u SAD-u FOTO Stravičan požar širi se neviđenom brzinom, gori sve - kuće, automobili, šume: Otkriven i mogući krivac

Pročitajte i ovo Novi poredak Orbanova dramatična poruka: "Europa nije svjesna. Dolazi promjena kakva nije viđena 500 godina"

"Međusobno razumijevanje, tolerancija, pomirenje - ovo nisu samo osnovne olimpijske ideje, one su i temelj standarda koji vode poljsku televiziju. Nemamo razumijevanja za one koji ih krše," poručili su čelnici televizije.