Granična ophodnja

Kako je policija u jednom danu spriječila četvoricu krijumčara migranata

Nadzor granice, ilustracija Foto: Robert Fajt/Cropix
Policija je spriječila četiri slučaja krijumčarenja ilegalnih migranata.

Policajci Policijske uprave brodsko-posavske su u srijedu u poslijepodnevnim i večernjim satima na području autoceste A3 i okolnih prometnica uhitili četiri krijumčara.

Prvi krijumčar "pao" je kad je ophodnja granične policije Stara Gradiška uočila automobil njemačkih registracija koji je vozio 19-godišnji nizozemski državljanin u koji su ulazile osobe za koje se sumnja da su nezakonito ušle u Hrvatsku.

Tijekom večernjih sati policija je nastavila intenzivan nadzor te su primijetili nekoliko osoba koje ulaze u kombi čeških registracija, a vozilo su zaustavili. Njime je upravljao 52-godišnji Čeh.

Iste večeri policija je zaustavila i automobil zagrebačkih registarskih oznaka, koji je vozio 30-godišnji hrvatski državljanin. Prevozio je više stranih državljana koji su ilegalno prešli državnu granicu.

Nadalje, tijekom noći, u blizini Nove Gradiške zaustavljen je još jedan automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da su se u automobilu nalazile strane osobe, koje su također nezakonito ušle na teritorij Hrvatske. Sve osobe su privedene u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičena četvorica iz koristoljublja primili u automobile strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta", priopćili su iz policije.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Bejruta Izraelska vojska: "Ubili smo vođu Hezbolaha" - otkrili kako su to učinili

Pročitajte i ovo Pljusak s grmljavinom VIDEO Potop i kaos u Zagrebu: Stablo palo na pješaka, poplavljen podvožnjak i obiteljska kuća

Povezane teme