pokušao ubiti i sebe

Novi detalji o zločinu u školi: Domara ubojicu u bolnici čuva policija, ispalio je 10 metaka, najviše u ravnatelja

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Policija je obavila pretres doma muškarca koji je u školi u Sanskom Mostu ubio tri osobe.

Policija je obavila pretres doma i automobila trostrukog ubojice koji je u srednjoj školi u Sanskom Mostu usmrtio ravnatelja, profesoricu i tajnicu.

"Očevid je jučer završen u 18 sati, izvršeni su i pretresi vozila počinitelja, kao i njegovih stambenih i popratnih objekata, pod nadzorom Tužiteljstva. Naređeno je određivanje kriminalističkih radnji, pa i forenzičkih, radi utvrđivanja svih činjenica o nemilom događaju i radi objektivnosti samog uzroka smrtnosti. Pretpostavljam da će se vršiti i obdukcija jer je to uobičajeno. I taj će segment dokumentirati istražitelj koji vodi postupak", za Avaz je rekao glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

Istražitelji su utvrdili da je ubojica ispalio više od 10 hitaca iz puške, a samo u uredu ravnatelja pronašli su najmanje šest čahura.

Također, Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona zakazalo je konferenciju za medije na kojoj će biti otkriveno više detalja.

Domar Mehemed Vukalić (61) jučer je u školu došao s oružjem i počeo pucati iz automatske puške te ubio tri osobe. Nakon toga je pokušao izvršiti samoubojstvo, ali nije uspio te je hospitaliziran u Banjoj Luci.

U Sveučilišnom kliničkom centru Republike Srpske čuvaju ga pripadnici policije, neslužbeno je potvrđeno za Nezavisne novine. Nadzor je zatražen iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Marko Kantar, načelnik Službe za torakalnu kirurgiju, rekao je novinarima da su jučer primili pacijenta s prostrijelnom ranom grudnog koša i ozljedom pluća. 

"Hitno smo ušli u salu i operirali ga. Pacijent je stabilno i očekujem da bude sve dobro. Metak je ušao na prednju stranu grudnog koša, a izišao je na leđa i bio je jako blizu srca. Trenutačno je stabilnog stanja i izvan životne opasnosti, ali to ne znači da se to ne može promijeniti", naveo je Kantar.

Ubojica se lokalnim novinarima prije krvoprolića žalio da je bio izložen mobingu, a troje je ljudi ubio jer su bili članovi komisije koja ga je udaljila s posla. U pucnjavi su ubijeni ravnatelj Nijaz Halilović, tajnica Nisveta Kljunić i profesorica Gordana Midžan.

Pročitajte i ovo masakr u Sanskom Mostu Učenici se opraštaju od ubijene profesorice: "Ne postoje riječi kojima bih opisala tugu..."

Pročitajte i ovo Užas na A1 Objavljeni detalji strašne prometne nesreće: Kamionom prešao u zaustavnu traku i ubio muškarca, putnica teško ozlijeđena