Zahvala

Na njih je posebno slab: Pogledajte što je Putin darovao Kimu kao zahvalu za artiljerijske rakete

Kim Jong Un i Vladimir Putin Foto: Afp
Nakon što je Sjeverna Koreja poslala Rusiji artiljerijske granate, Vladimir Putin je kao zahvalu sjevernokorejskom vođi poslao 24 čistokrvnih konja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu 24 čistokrvnih konja kao naknadu za artiljerijske granate.

Mediji su citirali priopćenje u kojem se navodi da su 24 konja prevezena preko granice u nedjelju. Konji - 19 pastuha i pet kobila - su orlovski kasači, bijelo-sive pasmine koja je Kimina omiljena vrsta, izvijestio je The Times.

Ljubav sjevernokorejskog vođe prema konjima dobro je poznata. Godine 2019. snimljen je kako jaše bijelog pastuha na planini Paektu.

U lipnju je Reuters izvijestio da je Kim poklonio Putinu par bijelih pasa Pungsan, sjevernokorejske pasmine. A u kolovozu je Politico izvijestio da je Rusija poslala više od 447 koza u Sjevernu Koreju, koje će opskrbljivati ​​mliječne proizvode lokalnoj djeci i ublažiti nestašicu hrane u Sjevernoj Koreji.

Dvojica čelnika sve više jačaju veze između svojih zemalja, što je trend koji je zabrinuo Kinu i Zapad.

U lipnju je Putin postao prvi ruski čelnik koji je posjetio Sjevernu Koreju u 24 godine. Tijekom posjeta potpisali su obrambeni pakt u kojem su se obvezali štititi jedni druge ako budu napadnuti. U partnerstvu je navedeno da će Sjeverna Koreja isporučiti Rusiji topništvo za njezin rat u Ukrajini, dok se u izvješćima navodi da će Rusija Sjevernoj Koreji opskrbiti satelitsku tehnologiju.

Pročitajte i ovo Unatoč pozivima za uhićenje FOTO Putin u Mongoliji dočekan s crvenim tepihom, svečano i na ceremoniji

Pročitajte i ovo suđenje u Francuskoj Supruzi ubacivao tablete u jelo i zvao muškarce da je siluju: Učinili su to više od 90 puta, među silovateljima vijećnik, vatrogasac, policajac...

 

Pročitajte i ovo Užas u Chicagu "Ovo se nije smjelo dogoditi": Ušao u vlak i počeo pucati, četiri putnika ubijena na spavanju

 

 

Povezane teme