Plati, koliko misliš da vrijedi, moto je u jednom restoranu u središtu Londona. Kriza je, ljudi štede, gostiju je sve manje, a recept kako ih privući ima Peter Ilic. Na prvi pogled povukao je riskantan potez: Pojedeš, ne dobiješ račun, a platiš koliko misliš da je obrok vrijedio.
'Evo jučerašnje iskustvo, ljudi su platili dva penija za dva odreska i dvije čaše vode. Ali to je vrlo, vrlo rijetko. Uglavnom plate više nego što su naše cijene', rekao je Peter Ilic koji je podrijetlom iz Srbije, u ugostiteljskiom je poslu već 26 godina. Ima četiri restorana. Osnovna mediteranska kuhinja. Njegovu ideju svi hvale, pogotovo financijski stručnjaci koji neprestano upozoravaju poduzetnike: prilagodite se ili ćete propasti.
'Ne bih uopće znao za restoran da nije bilo ove reklame. Razlog da svratite', rekao je gost Michael. Ovako će u Ilićevom restoranu biti cijeli mjesec. Hrana nula kuna, ali piće se plaća. Ono najzdravije, je besplatno: voda.