Otišli 240 kilometara dalje

Zbog svađe za 240 km promašili aerodrom

Slika nije dostupna
Airbus A320 Northwest Airlinesa sa 144 putnika i članova posade promašio je zračnu luku u koju je trebao sletjeti za punih 240 kilometra. Iako dvojica pilota tvrde da su bili u žučnoj raspravi pa nisu primijetili da su blizu odredišta, istražitelji smatraju kako su piloti - zaspali!

Piloti su istražiteljima rekli da su se malo posvađali i da im je vrijeme naprosto proletjelo, no kontrolori leta su pak kazali kako ih nisu mogli dobiti sat i 18 minuta dok su na visini od 37.000 stopa letjeli iznad Minnesote. Trebali su sletjeti u Minneapolisu, no nastavili su let prema sjeveroistoku još idućih 150 milja (oko 240 kilometara) što je trajalo još 16 minuta. Istražitelji stoga sumnjaju da su pilot i kopilot uključili automatskog pilota i mirno spavali za vrijeme leta. Dok ne završi istraga obojica su suspendirana.  

Kada su napokon sletjeli u Minneapolis u zrakoplov su se odmah ukrcali agenti FBI-a i policija zbog sumnje u otmicu. 'Sletjeli smo, uzeli stvari i pripremali se za izlazak kad je upala policija i rekla nam da sjednemo na svoja mjesta. Ušli su u kokpit, malo razgledali okolo i tek tada su nam rekli da možemo napustiti zrakoplov', kazala je putnica Andrea Allmon.

Povezane teme