Bijeg u Portugalu

VIDEO/FOTO Pet zatvorenika pobjeglo iz strogo čuvanog zatvora: "Ekstremno su opasni"

Ilustracija Foto: Getty Images
Portugalska policija je zatražila međunarodnu suradnju kako bi uhvatila pet zatvorenika.

Pet zatvorenika pobjeglo je u subotu iz strogo čuvanog zatvora Vale de Judeus oko 70 kilometara sjeverno od Lisabona. Za njima je pokrenuta velika potraga.

Vale de Judeus je strogo čuvani zatvor s kapacitetom od 560 zatvorenika, a zatvorska služba priopćila je da se bijeg iz zatvora dogodio u subotu ujutro, u 10 sati po lokalnom vremenu

Zatvorenici u dobi od 33 do 61 godine su pobjegli popevši se ljestvama uza zid i imali su vanjsku pomoć, rekla je portugalska zatvorska služba, prenosi Reuters.

Jedan od petorice pobjeglih zatvorenika je 39-godišnji Britanac Mark Cameron Roscaleer, koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice i pljačke. Osim njega u bijegu su i dva Portugalca te Argentinac i Gruzijac, pišu portugalski mediji.

Dvojica portugalskih bjegunaca služila su 25-godišnje kazne za kaznena djela uključujući trgovinu drogom, kriminalno udruživanje, krađu, pljačku i otmicu, rekli su iz portugalske zatvorske službe. Preostala trojica bili su osuđeni za kaznena djela poput krađe, otmice i pljačke, piše BBC.

Frederico Morais, voditelj SNCGP-a, rekao je za portugalski kanal SIC Noticias da su zatvorenici ekstremno opasni i da im se javnost ne bi trebala približavati. Rekao je i da se bijeg dogodio zbog nedostatka zatvorskih čuvara, što znači da u nadzornim tornjevima nije bilo ljudi, izvijestila je portugalska novinska stranica Diario de Noticias.

Portugalska policija je zatražila međunarodnu suradnju kako bi uhvatila pet zatvorenika.

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku VELIKA GALERIJA Pogledajte slike užasa: U teškoj nesreći ozlijeđeno 15 ljudi, među njima ima i djece

Pročitajte i ovo Hara supertajfun FOTO Yagi odnio 24 života: Stiglo upozorenje na nove poplave