50. socijalni tjedan katolika

Papa Franjo iz Trsta uputio oštru kritiku političarima: "Demokracija u svijetu nije u dobrom stanju"

Papa Franjo je u nedjelju posjetio Trst. Više detalja donosi novinarka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Papa Franjo posjetio je Trst. Kritizirao je sve prisutniji populizam kod političara, povlađivanje predrasudama, strastima i duhovnim dometima širih slojeva društva. Takav stil nazvao je ideološkim otpadom i rekao da demokracija u svijetu nije u dobrom stanju.

Kritizirao je i manjak solidarnosti koji, po njemu, dolazi zbog licemjerja bogatijih slojeva i masovnog osjećaja društvene isključenosti. To se, upozorio je papa, očituje i u niskom odazivu na neke izbore.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena Šteta u Bošnjacima mjeri se u milijunima eura, nedostaje krovopokrivača: "Spavamo po par sati"

Pročitajte i ovo Teške optužbe Drama u Vatikanu: "Pretpostavljam da je kazna već pripremljena"

U Trstu je bila i reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar, koja je izvijestila kako se papa Franjo najprije u kongresnom centru susreo s vjerskim i akademskim predstavnicima, ali i s osobama s invaliditetom i imigrantima.

"Nakon toga uputio se na Trg ujedinjenja gdje je pred osam tisuća vjernika predvodio svetu misu. Ovaj papin posjet zatvara 50. socijalni tjedan katolika koji je ove godine održan pod nazivom pod srcem demokracije. Puno se tu raspravljalo ovih dana o konkretnom djelovanju, osobito kad su migranti u pitanju, na što je pozvao i sam papa Franjo", istaknula je Dollar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.