Pakistan: Benazir Bhutto očekuje Musharrafovo pomilovanje

Slika nije dostupna
Benazir Bhutto koja je bila predsjednica pakistanske vlade izjavila je u Londonu da očekuje kako će ju predsjednik Pervez Musharraf amnestirati tijekom dana i predložila da se u tom slučaju počnu pregovori radi postizanja dogovora o podjeli vlasti.

"Danas očekujemo odluku o tome", rekla je Bhutto novinarima po dolasku na sjednicu izvršnog odbora svoje Stranke pakistanskog naroda (PPP).

Njezin glasnogovornik Wajid Hasan potvrdio je da bivša premijerka smjera na odluku o amnestiji kojom bi se poništile optužbe za korupciju zbog kojih je Bhutto napustila zemlju.

Ured predsjednika Musharrafa treba u četvrtak elektroničkom poštom poslati nacrt odluke o pomirbi koja je uvjet za podjelu vlasti između dviju stranaka, dodao je.

PPP je u razgovorima s Musharrafovim suradnicima radi podjele vlasti postavio niz pitanja. "Ukoliko se ta pitanja ne uzmu u obzir, reći ćemo ne, u protivnom ćemo reći da", istaknuo je glasnogovornik.

Neimenovani ministar u četvrtak je nešto ranije izjavio da
pakistanska vlada i dalje "s optimizmom" gleda na budući dogovor između predsjednika Perveza Musharrafa, koji će u subotu ponovo pokušati osvojiti predsjednički mandat, i Benazir Bhutto.