U Turskoj

Neočekivani obrat u slučaju nestanka djevojčice: Policija privela strica, jedna stvar im je bila sumnjiva

Ilustracija Foto: Getty Images
U Turskoj traje potraga za nestalom osmogodišnjom djevojčicom.

Osmogodišnja Narin Güran nestala je 21. kolovoza u turskom gradu Diyarbakiru. S prijateljima se vraćala s tečaja Kur'ana, kada se odvojila od njih i krenula cestom prema svojoj kući. No, nikada nije stigla kući.

Vlasti su dosada pretražile ukupno 12.565 vozila, ispitali 130 osoba te provjerili još 32 952 osoba, a sa sedam pasa tragača pretražili više od 11 tisuća hektara.

Nakon što su vlasti pretražile sve okolne kuće, ispitale sve vlasnike vozila koji su se u to vrijeme nalazili na tom području te čak priveli njezinog 18-godišnjeg brata na kojem su otkriveni tragovi ugriza,  sada su priveli i djevojčicinog strica.

Salim Güran je nakon nestanka osmogodišnjakinje sa svog telefona izbrisao povijest poziva i SMS-poruka.

Tijekom istrage, u njegovom automobilu otkriveni su DNK tragovi koji pripadaju upravo maloj Narin, izvještavaju strani mediji.

Istražitelji su ispitali više članova obitelji. Između ostalih, vlasti su na kratko privele i 18-godišnjeg brata nestale djevojčice, na kojem su pronađeni tragovi ugriza. No, kasnije su ga pustili jer na istanbulskom institutu za sudsku medicinu nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da ti tragovi pripadaju Narin, piše 24ur.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

U međuvremenu, vlasti nastavljaju pretraživati teren. Pregledavaju ne samo područje oko kuće, već i okolno selo. "Nećemo odustati," rekla je predsjednica Ureda za prevenciju zanemarivanja i zlostavljanja djece UCiM, Saadet Özkan.

Brojne obitelji koje žive na području gdje je nestala osmogodišnjakinja, u međuvremenu su se odlučile za dodatne sigurnosne mjere. Počeli su postavljati sigurnosne kamere na svoje domove.

Pročitajte i ovo Pripremite živce Kaos na cestama nakon pada sustava na Demerju: "Vozači nisu znali što se događa, tražili su da se podignu rampe"

Pročitajte i ovo Tragedija u susjedstvu Strava u trgovini: Ženu lift povukao za kosu i ubio ju

Povezane teme