Objavljen fotorobot otmičara Madeleine McCann?

Slika nije dostupna
Britanski mediji objavili su sliku para viđenog s djevojčicom koja je prodavačici u trgovini u Nizozemskoj rekla: 'Moje ime je Maddie, a oni su me odveli s odmora.'

Uz pomoć Anne Starm, koja je vidjela djevojčicu u svojoj prodavaonici u Amsterdamu nekoliko dana nakon njezinog nestanka, policijski su crtači napravili skicu muškarca i žene koji su bili s djevojčicom. Muškarac ima između 35 i 40 godina i brkove, a žena je u 40-ima te ima smeđu kosu.

Muškarac je govorio portugalski, a žena francuski.

Podaci koje je Nizozemka dala policiji je jedno od mnogih policijskih izvješća vezano za slučaj nestanaka Madeleine McCann koji su objavljenji protekli tjedan. Roditeljima djevojčice ono je sada prioritetan trag u potrazi, objavio je Daily Mail.

'Muškarac je izgledao neprijateljski raspoložen, a žena je pričala na engleskom s francuskim naglaskom o tome kako imaju mali cirkus u Francuskoj', rekla je 41-godišnja Starm te dodala kako je bila na kraju trgovine kada joj je prišla djevojčica koja sliči Madeleine McCann i upitala je na engleskom gdje joj je majka. Kada je prodavačica pokazala Francuskinju, malena je rekla: 'Ona nije moja mama, ona je strankinja koja me uzela od mame.'

>> Za povratak Madeleine McCann ponuđeno 1,5 milijuna funti

Vlasnica trgovine rekla je kako je djevjčica sličila Madeleine, jedina je razlika bila u boji kose.

Privatni detektivi koje su McCannovi unajmili kako bi pronašli njihovu kćer nestalu u svibnju 2007. u Portugalu istražuju ovaj i nekoliko drugih tragova koji vode u moguću vezu s belgijskim pedofilskim lancem. Pojavila se i informacija o fotografiji Madeleine koja je snimljena tijekom njezina boravka u Portugalu samo nekoliko dana prije nestanka djevojčice te je proslijeđenea 'kupcu' u Belgiji. No daljnja policijska istraživanja to nisu uspjela potvrditi.

Anna Starm policiji je dala detaljan opis osoba koje su bile s djevojčicom koja je slična Madeleine McCann. Policijski dosjei otkrili su i mjesta na kojima je nestala djevojčica viđena.

Portugalci su sredinom srpnja objavili da su istragu priveli kraju te su posao nastavili McCannovi odvjetnici i detektivi.