Britanski sudac pod istragom

Obitelj žrtve oprostila pedofilu, za 8 dana opet silovao dijete

Slika nije dostupna
Britanski sudac nalazi se pod istragom tamošnjih vlasti, nakon što je donio oslobađajuću presudu pedofilu, koji je samo osam dana nakon toga oteo i silovao još jedno dijete.

Nakon što je obitelj prve žrtve, navodno oprostila 16-godišnjem silovatelju i pedofilu, jer je kršćanske vjere, oprostio mu je i sudac Adrian Smith, piše Daily Mail. Za kaznu je dobio samo da mora odraditi društveno koristan rad, unatoč protestima policije i tužiteljstva, no ovaj je samo osam dana kasnije, silovao petogodišnjeg dječaka i za nagradu mu dao igračku, svjetlosni mač iz Ratova zvijezda (tzv. lightsaber).

I ovaj slučaj, kao i prvi, završio je kod suca Smitha, no ovaj je na intervenciju tužiteljstva pristao da slučaj preuzme drugi sudac. 'Sin mi sada ima samo šest godina i oduzeta mu je nevinost, zbog tog gnusnog događaja. Samo nebesa znaju kako će to u kasnijoj dobi utjecati na njega', rekao je otac dječaka i dodao kako je sudac Smith ne samo iznevjerio pravni sustav, već i nesretno dijete, odnosno njegovog sina. 'Nećemo mirovati sve dok ne bude odgovarao za izrečenu prvu presudu', dodao je.

Prvi seksualni napad, tinejdžer je izvršio nad sedmogodišnjakom, a sudac Smith ga je 26. lipnja kaznio društvenom rehabilitacijom u trajanju od tri godine. Kazna je uključivala odlazak na konzultacije s psihologom i nadzor od strane socijalnih radnika. Smith je takvu odluku donio nakon svjedočenja oca prve žrtve, koji je sudu rekao kako je tinejdžeru mogao oprostiti jer mu to dozvoljava vjera. 16-godišnjak je isprva tvrdio kako zapravo radi za kršćansku udrugu Christian Aid te kako pomaže zlostavljanoj djeci, no na sudu je ipak priznao krivnju za otmicu i silovanje djeteta. Njegova presuda novi zločin očekuje se idućeg mjeseca.