Sepsa se proširila

Novi detalj o smrti tinejdžerice koja je umrla nakon vađenja zuba: Majka je molila zubara za pomoć, a onda je počelo...

Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Nakon smrti tinejdžerice Džejle Drapić, koja preminula nakon vađenja zuba, njezina obitelj želi saznati istinu.

Obitelj tinejdžerice iz Sarajeva Džejle Drapić, koja je nakon liječenja zuba u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Dr. Haris Mekić preminula u bolnici, traži istinu i pravdu.

Ističu da ne optužuju nikoga, ali žele da se sve istraži i dozna istina.

Nakon operacije zuba u Sarajevu je preminula 16-godišnja djevojka, a stanje joj se naglo pogoršalo nakon što joj je izvađen zub.

Tako je obitelj na uvid dala prepisku njezine majke sa zubarom nakon 30. rujna u kojoj on savjetuje Džejlinu majku Džemili što da radi sa zubom, koji je i dalje boli i od kojeg joj se stvara veliki otok, piše Avaz.

Paralelno s tim, majka odlazi u Dom zdravlja 1. listopada i traži antibiotik koji joj preporučuju. No već dan kasnije stanje tinejdžerice se pogoršalo te se ona od otoka počinje gušiti i majka samoinicijativno odlazi u bolnicu.

U bolnici se stanje ne poboljšava i nakon CT snimke ona se ponovno počinje gušiti, a liječnici je upućuju na hitnu operaciju 3. listopada.

Nakon toga Džejla je smještena na intenzivnu njegu, gdje su liječnici pokušali sve da joj spase život. No stanje joj se nije popravljalo i 11. listopada Džejla je morala na novu operaciju, koju nije izdržala te je preminula. 

"Infekcija se spustila na pluća i oko srca", rekao je član obitelji.

Pročitajte i ovo poginule dvije osobe Policija privela vozača: U stravičnoj nesreći šestero ozlijeđenih, dvoje na intenzivnoj

Pročitajte i ovo Udaljen s dužnosti Tko je omiljeni svećenik prijavljen za spolno uznemiravanje djeteta?

Pročitajte i ovo podnio prijavu Afera nakaze: Moćni HDZ-ovac čiju je kćer prijavila policajka sastao se s njezinim šefom!

Povezane teme