Europapa

Skandal u Malmöu! Nizozemski predstavnik Joost Klein neće nastupiti u finalu Eurosonga, otkriven i razlog

Nizozemski predstavnik Joost Klein neće nastupiti u finalu Eurosonga.

Nizozemski predstavnik Joost Klein neće nastupiti u finalu Eurosonga.

"Švedska policija istražila je pritužbu koju je podnijela ženska članica produkcijske ekipe nakon incidenta koji je uslijedio nakon njegova nastupa u polufinalu u četvrtak navečer. Dok pravni proces ide svojim tijekom, ne bi bilo primjereno da nastavi sudjelovati u natjecanju", stoji u službenoj objavi.

"Želimo jasno istaknuti da, suprotno nekim medijskim izvještajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao druge izvođače ili članove delegacije", dodaje se.

Pročitajte i ovo snimka se širi internetom Nevjerojatni prizori iz Malmö Arene: Pogledajte što je produkcijski tim Eurosonga radio tijekom probe Baby Lasagne!

Organizatori su također napomenuli da imaju politike nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na događaju i da su posvećeni omogućavanju sigurnog radnog okruženja za sve zaposlenike na natjecanju.

"S obzirom na to, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila natjecanja. Veliko finale 68. Eurosonga sada će se održati s 25 sudjelujućih pjesama", zaključuje se u objavi.

Pročitajte i ovo najdraži od najboljih Nadmoćna pobjeda: Odabrale ste najbolju pjesmu kojom smo se predstavljali na Eurosongu

Reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak, koja natjecanje prati iz Malmöa, javila je da je Nizozemac napao švedsku fotografkinju koja ga je slikala dok je silazio s pozornice, a on to nije htio.

Povezane teme