opovrgnuta teorija

Netanyahu: "Hitler nije htio istrijebiti židove, musliman ga je na to nagovorio"

Benjamin Netanyahu Foto: Afp
Društvenim mrežama širi se snimka izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u kojoj on tvrdi da Hitler nije htio istrijebiti židove, već ga je na to nagovorio muslimanski vođa.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je kako Hitler nije htio istrijebiti židove, nego ga je musliman uvjerio da to učini.

U videu objavljenom na društvenoj mreži X Netanyahu tvrdi da je njemački vođa namjeravao protjerati židove tijekom Drugog svjetskog rata, ali ga je muslimanski vođa Haj Amin al-Husseini nagovorio da ih ubije. 

"Rekao mu je, ako ih protjeraš, vratit će se. Moraš ih zapaliti", tvrdi izraelski vođa u videu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Netanyahu se referirao na teoriju koju su opovrgnuli brojni povjesničari tvrdeći da je nacistička ideologija od svojih začetaka imala antisemitske elemente. 

Ta izjava, kao i brojne druge izraelskog premijera, izazvala je osudu na društvenim mrežama zato što to mnogi vide kao pokušaj opravdanja genocida počinjenog nad narodom Gaze.

Pročitajte i ovo upozorenja DHMZ-a Stiže nova runda nevremena, upaljen alarm: Očekujte tuču i jak vjetar, moguća šteta na imovini

Pročitajte i ovo snažno nevrijeme FOTO Kaos na sjeveru Hrvatske: Srušio se silos, drvo palo na kuću i auto, oštećen krov škole