Miran prosvjed

VIDEO: Navijači Sarajeva blokirali ceste u gradu

Oko 200 do 300 navijača FK Sarajeva od 12 sati blokira dvije ulice u samom centru Sarajeva, u znak protesta zbog jučerašnjeg ubojstva njihovog kolege u Širokom Brijegu.

Navijači su se mirno okupili i blokirali Titovu i Ali-pašinu ulicu, no njihov prosvjed nije najavljen MUP-u Kantona Sarajevo, piše Fena. Provođenje istrage na federalnoj razini te pronalazak i uhićenje osobe odgovorne za ubojstvo Vedrana Puljića, glavni su zahtjevi su okupljenih navijača. Isto tako, oni zahtijevaju i smjene svih odgovornih osoba MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, kao i slanje patologa iz Sarajeva, koji bi obavio obdukciju Puljićevog tijela.

>> VIDEO: Što se zapravo dogodilo u Širokom Brijegu?

Slijede svakodnevni prosvjedi?

Najavili su kako će svakodnevno prosvjedovati na istom mjestu, sve dok im se zahtjevi ne ispune i dok im se ne obrati predstavnik Federalnog MUP-a, Nekoliko nogometaša FK Sarajeva pridružilo im se u mirnim prosvjedima, a promet je policija preusmjerila sporednim ulicama.

FMUP se uključuje u istragu

Ulica Maršala Tita bila je satima preplavljena prosvjednicima koji su najavili kako će se nastavljati okupljati svaki dan, sve dok Puljićeve ubojice ne budu identificirane i uhićene kao i dok se ne pronađu osobe koje su u sukobu koristile vatreno oružje. Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH tijekom dana je priopćila kako će se njeni inspektori uključiti u istragu o masovnom sukobu među navijačima Sarajeva i Širokog Brijega kada je teže ili lakše ozlijeđeno petnaest navijača te 16 policajaca. Iz bolnica u Mostaru potvrđeno je kako su među ozlijeđenima i osobe koje su zadobile ozljede vatrenim oružjem.

Udurga navijača Sarajeva: 'Nemamo povjerenja u policiju'

Federalna Uprava policije priopćila je kako je ovime odgovoreno na zahtjev navijača Sarajeva koji su uključivanje federalne policije u istragu tražili već u prvim prosvjedima što su slijedili u nedjelju navečer. Odlukom ravnatelja federalne Uprave policije Zlatka Miletića u Široki Brijeg su upućeni i djelatnici odjela za unutarnju kontrolu MUP-a kako bi provjerili je li lokalna policija reagirala na odgovarajući način i jesu li poduzete sve mjere koje su nužne u takvim situacijama. Iz udruge koja okuplja navijače Sarajeva objavljeno je priopćenje u kojemu stoji kako oni nemaju povjerenja u policiju zapadno-hercegovačke županije te da ne vjeruju u istragu koju bi provela sama širokobriješka policija. Kapetan NK Sarajevo Muhamed Alaim izjavio je kako se nakon izgreda u Širokom Brijegu morala donijeti odluka o otkazivanju utakmice koja je u srijedu u Mostaru trebala biti igrana između Sarajeva i Zrinjskog. Izgred su osudile brojne političke stranke a uprava Nogometnog kluba Široki Brijeg je optužila navijače Sarajeva da su organizirano došli napraviti nerede. ‘Žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve’, navodi se u pisanoj izjavi predsjednika Nogometnog kluba Široki Brijeg Zlatana Mije Jelića. (Hina)

Povezane teme