velike koncentracije droge

Šokantno! Morske pse testirali na kokain, svi su bili pozitivni

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Morski psi u blizini brazilske obale bili su pozitivni na kokain. Tone kokaina bačene su u vodu baš kod Brazila, no znanstvenici još uvijek ne znaju koji je utjecaj kokina na vodeni svijet.

Znanstvenici kažu da su morski psi u vodama u blizini brazilske obale bili pozitivni na kokain.

Istraživači već dugo sugeriraju da bi na život u moru mogla utjecati droga koju krijumčari bacaju u vodu, a tone kokaina pronađene su oko Floride, Južne i Srednje Amerike.

Studija Zaklade Oswaldo Cruz u Brazilu pronašla je dokaze da su morski psi zapravo pod utjecajem droga koje zagađuju ocean.

Znanstvenici su secirali 13 brazilskih oštronosih morskih pasa (Rhizoprionodon lalandii) koji su kupljeni s malih ribarskih brodova. Ta vrsta provodi cijeli život u obalnim vodama i stoga je najvjerojatnije izložena onečišćenju.

Pročitajte i ovo predsjednički izbori u sad-u Bidenov klon, pilot ili popularna guvernerka? Ova su imena u igri za desnu ruku Kamale Harris

Svih 13 morskih pasa bilo je pozitivno na drogu, s koncentracijom čak sto puta višom nego što je ranije prijavljeno za druga vodena stvorenja, otkrili su znanstvenici.

Međutim, studija kaže da je polje istraživanja vrlo ograničeno i da utjecaj kokaina na vodeni život nije u potpunosti poznat, piše Sky News.