Titula je dobitnici svečano uručena u Parizu, a 37-godišnjoj kuharici Michelin je u veljači dodijelio treću zvijezdicu za gastronomiju, što je najviše priznanje tog vodiča.
Pic potječe iz ugledne kuharske obitelji koja od 1889. vodi restoran 'La Maison Pic' u gradu Valence u Francuskoj. Međutim, ona je samouka i kasno se počela baviti kulinarstvom nakon što je završila studij menadžmenta.
Sada već deset godina vodi kuću Pic čiji je jelovnik potpuno obnovila spojivši dotad nespojivo: sirovu tunjevinu s paštetom od pačje i guščje jetre, ili škampe s graškom i sladićem.
Kad je u veljači dobila svoju treću zvijezdicu za kuharsko umijeće Anne-Sophie Pic postala je četvrta žena u povijesti Michelina koja se može pohvaliti takvim dometom.
Eugenie Brazier i Marie Bourgeois dobile su tri zvijezdice 1933., a Marguerite Bise 1951.