U TAJLANDU

Tragedija na povratku s izleta: Strašna buktinja zahvatila školski autobus i odnijela 25 života

Požar autobusa u Tajlandu Foto: Platforma X
U Tajlandu se školski autobus vraćao s učenicima i učiteljima s izleta, kada se na periferiji glavnog grada Bangkoka iznenada zapalio, a u tom požaru poginulo je 25 putnika, dok ih je 19 hospitalizirano.

Policija nije mogla odmah potvrditi broj ozlijeđenih i poginulih, ali je ministar unutrašnjih poslova Anutin Charnvirakul izjavio medijima da se vjeruje kako je 25 osoba poginulo, ali nije iznio detalje.

Ministar prometa Suriya Juangroongruangkit izjavio je da je šesnaest učenika i troje učitelja prevezeno u bolnicu na liječenje, a da se uzroci požara na autobusu istražuju.

Prve slike objavljene na društvenim mrežama koje su prenijele lokalne novinske agencije pokazuju gusti sivi dim kako izlazi iz autobusa čiji su dijelovi još uvijek u plamenu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Požar je kasnije ugašen. Fotograf Reutersa vidio je vatrogasna vozila, policijska i spasilačka vozila parkirana oko zacrnjelog vozila, s gomilom vatrogasaca na ulazu.

Premijerka Paetongtarn Shinawatra rekla je da su studenti bili na izletu iz pokrajine Uthai Thani, oko 250 km (155 milja) sjeverno od glavnog grada.

"Kao majka, željela bih izraziti svoju najdublju sućut obiteljima", rekla je u objavi na društvenoj mreži X.

Pročitajte i ovo požar u Osijeku FOTO Izgorio automobil poznatog poduzetnika u Slavoniji

Pročitajte i ovo DORH otvorio istragu Pijani Slovenac u Zagorju autom usmrtio jednog Filipinca, drugog ozlijedio pa pobjegao

Povezane teme