"Ovo je plan..."

VIDEO Vučić naveo tko i kako želi uništiti Srbiju pa napao i hrvatske medije: "Ja jesam ružan čovjek, ali mi uši nisu klempave"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Afp
Na konferenciji za medije srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovno je kritizirao medije i ostatak regije. Komentirao je i plan "rušenja njega i Srbije".

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije tijekom koje je komentirao brojne teme, uključujući i medije u Hrvatskoj kao i ostatku regije. 

Vučić je ponovno iskoristio priliku pred medijima kako bi sebe predstavio kao žrtvu i stalnu metu u regiju. Rekao je kako postoji čitav plan "rušenja njega i Srbije", a spomenuo je i rat u Ukrajini. 

"Mnogi su sukob u Ukrajini pokušali iskoristiti za konačni udar na Srbiju. Samo ponižena, ekonomski i politički uništena Srbija je dobrodošla", rekao je pa nastavio o optužbama na svoj račun da je ‘Putinov potrčko‘.

Objasnio je kako ga se kritizira ne bi li se proveo plan o ekonomskom slabljenju Srbije i usporavanju njezinog puta prema Europskoj uniji.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"To rade zemlje iz okruženja koje su dio EU i koje nisu. Za sve ovo je potrebna političko-medijska agresija, a to vidite kroz dio europskih i svjetskih medija, regionalnih i naravno, srpskih. Vrlo sam pažljiv kad o svemu ovome govorim, jer znam što je demokracija, za razliku od svih ovih zemalja o kojima govorim", rekao je Vučić, a prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Otkirven uzrok zaraze Ministar Dabro o slučaju afričke svinjske kuge: "Životinje su eutanizirane, vjerujemo da je ovo izoliran slučaj"

Spomenuo je i 29. obljetnicu genocida u Srebrenici te nadodao kako je to mogla biti prilika za pomirenje zato što su Srbija i njezini građani bili izloženi neistinama, pogrdama i prijetnjama.

Posebna meta bili su mu novinari iz cijele regije, a potom je spomenuo i napad na svoj fizički izgled.

"Nemojte smetnuti s uma, pogledajte kako funkcioniraju glavni mediji u Sarajevu, Podgorici, Zagrebu i Prištini. Što god ja izgovorio, bit će da sam poludio, ljutito objašnjavao i pobjesnio. Stavit će da su mi klempave uši. Ja jesam ružan čovjek, ali mi uši nisu klempave. Prikrivaju naše ekonomske ide, to kriju, ali pričaju o velikosrpskim projektima, zaključio je Vučić.

Pročitajte i ovo Stanje u prometu FOTO Gužva na A1 između Zagreba i Karlovca u oba smjera. Nesreća na zagrebačkoj obilaznici: Automobilom sletio s ceste

Osvrnuo se na ulogu NATO-a u ratu u Ukrajini, ali i napomenuo da većina regije priželjkuje sukob i intervenciju NATO-a.

"NATO, naravno, nije imao hrabrosti napasti Rusiju. Da su imali principe, valjda bi to učinili kad su napali malenu Srbiju. Zato je njima važno da Srbiju isprovociraju i da napravimo nešto zbog čega bi NATO mogao intervenirati, ne bi li Srbija konačno bila slomljena", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da su se jučer mogli čuti nedvosmisleni pozivi na rat.

"Čak 10 puta ponavljanje sintagme velikosrpskih projekata i velikosrpskih protagonista, velikosrpska deklaracija, ukupno 10 puta su to rekli. To je jasno targetiranje. A peto je: kraj Srbije. Tek tada mogu biti zadovoljni i da je Balkan miran i dobar. Dokle god Srbija postoji kao snažan faktor, jer Srbija koja ne ispunjava njihove želje... neće biti mira na Balkanu", kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je na kraju čitao iskaz navodnog svjedoka koji je govorio kako su Naser Orić i drugi pripadnici Armije BiH "klali Srbe u Bratuncu".

"Ovim putem poručujem da ne želimo ratovati s Bošnjacima. To je poruka Bošnjacima i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Nadam se da neće krenuti u ukidanje Republike Srpske", između ostalog je rekao Vučić, piše Klix.