kataklizma u BiH

FOTO Ovo je djevojčica koja je preživjela užas u Jablanici, trudna majka je poginula: "Malenu je držala za ruku, a onda..."

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Dino Begić iz Jablanice u poplavama je u petak izgubio trudnu suprugu. Njegova petogodišnja kći za dlaku se spasila.

Jedna od najtragičnijih priča iz prošlotjednih poplava u Bosni i Hercegovini ona je trudnice Ajle (28) na koju je palo ogromno stablo.

U trenutku kada je bujica pogodila njihov dom Ajla je shvatila da mora hitno napustiti kuću kako bi spasila sebe i petogodišnju kćerkicu Dalal. Uzela ju je za ruku i krenula prema garaži koja se činila sigurnijom, no snažni val vode donio je deblo koje je Ajlu udarilo i nasilno ih razdvojilo. Ajla, nažalost, nije preživjela, dok je malena Dalal čudom izbjegla smrt, iako je zadobila teže ozljede. Morali su je prevesti u Konjic na šivanje. Danas su je helikopterom vratili ocu u Jablanicu.

Suprug preminule trudnice Dino Begić za 24sata ispričao je kako je suprugu posljednji put vidio dok je čistio potok kako im voda ne bi ušla u kuću.

"Plače mi se, a ne mogu plakati. Voda je počela ulaziti u kuću i supruga je uzela kćer i krenula prema obližnjoj garaži. Samo jedan korak joj je nedostajao do te garaže i spasa. Jedan korak... Malu je držala za ruku", rekao je Begić i dodao da je petogodišnja Dalal sve vidjela.

Njegovu suprugu ubilo je deblo koje je donio snažan val vode i koji je nju i malenu razdvojio. Dalal je nekim čudom izbjegla smrt. 

Nakon preživljenog šoka dijete prvu noć uopće nije moglo spavati ni jesti. Morali su je prevesti u Konjic na šivanje, a u ponedjeljak je helikopterom vraćena ocu u Jablanicu.

Begić je ispričao i kako je njegova supruga bila u sedmom mjesecu trudnoće te da je nosila još jednu curicu.

"Neku noć su slagali robicu koju su kupile za bebu. Žena mi je prije nekoliko dana rekla da je beba nemirna, kao da hoće van prije termina. Sad kad sve to vrtim u glavi, imam osjećaj kao da je beba nešto znala kad je bila tako nemirna", dodao je Begić.

Pročitajte i ovo pronađena dva pisma Stravičan zločin u susjedstvu: Majka čekićem ubila kćer, u tijeku velika akcija policije

Pročitajte i ovo Udruga traži pomoć Preslatki psići ostavljeni u napuštenoj kući hitno traže smještaj: "Sklonište je krcato i tamo im nije mjesto"

Povezane teme