HEROJ IZRAELA

Mladić trčao u sandalama prema teroristima i ubio jednog od njih: "Jeo sam odrezak, a onda sam čuo..."

Levi Kreitman, heroj Jaffe Foto: Platforma X
Lev Kraitman, mladić iz grada Jaffe u Izraelu, hrabro je reagirao kad je čuo pucnjeve s obližnje tramvajske stanice. Suprotstavio se napadačima, koje je lovio trčeći u sandalama, a jednog od terorista uspio je i eliminirati svojim pištoljem.

Dugokosi mladić Lev Kreiitman opušteno je jeo šniclu u jednom restoranu u Jaffi kad je začuo pucnjavu koja nije bila daleko. Bez oklijevanja potrčao je prema tramvajskoj stanici na kojoj su dvojica terorista pucala i noževima ubadala svakoga tko je onuda tada prolazio.

Lev je izvukao svoj pištolj i suprotstavio se napadačima ubivši odmah jednog od njih. Na platformi X pojavila se i snimka na kojoj se vidi Lev kako trči u sandalama i puca, prisiljavajući drugog terorista da pobjegne.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Lev se nakon toga brinuo za ranjene dok hitne službe nisu stigle. Policija je kasnije potvrdila da je sedmero ljudi ubijeno, a 11 ih je ranjeno u tom terorističkom napadu, koji se odvio svega nekoliko minuta prije nego što je počeo iranski udar na Izrael.

U razgovoru za Daily Mail Lev je opisao svoj junački čin. "Živim odmah iznad tramvajske stanice u Jaffi, upravo sam bio završio s poslom i bio sam gladan jer nisam imao ništa kod kuće. Sišao sam dolje u restoran šnicli i tada sam čuo pucnjavu", ispričao je Lev i objasnio da je posljednjih šest mjeseci služio u Gazi te kako je odmah prepoznao da je sigurno riječ o pucnjavi, a ne o nečem drugom.

"Vidio sam sljedeći tramvaj kako se približava i pokušao sam ga zaustaviti, ali nije stao. Kad se udaljio, tada sam vidio mrtve ljude na tlu stanice. To je bio i trenutak kada sam vidio dvojicu terorista. Jedan je počeo bježati u mom smjeru. U tom sam se trenutku skrivao iza kanti za smeće, skrivao se u uličicama, ali sam ga držao na oku. Pucao sam na njega - ispucao sam puno metaka jer sam imao pištolj i bio sam na udaljenosti. Jedan ga je pogodio, a onda je potrčao i pao."

Lev se zatim posvetio ozlijeđenima da utvrdi tko je mrtav, a tko je živ i može li se nekome od njih pomoći. Hitne službe ubrzo su stigle, a policija je nedugo zatim eliminirala i drugog terorista.

Junaštvo mu nije strano

Levu Kreitmanu to nije prvi herojski čin. Prije godinu dana, za vrijeme Hamasova napada na Izrael 7. listopada, Lev se nalazio u blizini Nova festivala, koji su napali pripadnici Hamasa. Otamo je izvukao 20-ak mladih, s kojima je zajedno pobjegao pred napadačima.

Poslije svega što je preživio Lev više ne ide nikamo bez oružja. Na pitanje novinara osjeća li se kao junak odgovorio je: "Volio bih da sam bio bolji. Volio bih da sam eliminirao i drugoga. Laska mi to, ali je i čudno. Ne osjećam se kao heroj."

Pitali su ga i za izbor obuće u kojoj je lovio teroriste po Jaffi, na što je rekao da on te sandale stalno nosi.

Pročitajte i ovo snimka kruži mrežama Tukli maloljetnika pokraj ceste i sve snimili, policija pokreće istragu

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Hrvati traže izvlačenje s Bliskog istoka, SAD poslao upozorenje Iranu: "Ne napadajte nas niti Izrael"

 

Povezane teme