Ministri iz DS-a i G 17 plus pozivaju Koštunicu da za sutra zakaže sjednicu vlade

Slika nije dostupna
Ministri iz Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića i stranke G17 plus Mlađana Dinkića uputit će javni poziv srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici da sutra zakaže redovitu sjednicu Vlade.

Kako saznaje B92, na toj bi se sjednici raspravljalo o političkom sporazumu s EU, uz ostali, veliki broj planiranih tema.

Nakon sastanka ministara iz DS i iz G17 plus, jučer navečer, sastali su se i predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik G17 plus Mlađan Dinkić te razgovarali o daljnjem redoslijedu poteza glede rada Vlada Srbije, prenosi B92.

Ministri iz DS-a i G17 plus traže sjednicu jer bez odluke Vlade
Srbije, vicepremijer Božidar Delić ne može putovati u Bruxelles 7. veljače gdje je pozvan da s dužnosnicima EU potpiše ponuđeni politički sporazum sa Srbijom.

B92 saznaje i da će se predsjednik Boris Tadić, najvjerojatnije danas, sastati sa zamjenikom predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislavom Nikolićem, kao što je to i najavio odmah nakon izborne pobjede u nedjelju.

Kako je jučer priopćeno iz Vlade Srbije, Vojislav Koštunica je otkazao redovnu sjednicu Vlade Srbije, koje se uobičajeno održavaju četvrtkom, nezadovoljan odbijanjem predsjednika Skupštine Olivera Dulića da u povodu inicijative Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, koju podržavaju radikali i socijalisti, sazove odmah izvanrednu sjednicu Skupštine Srbije na kojoj bi se iznijeli njihovi stavovi o političkom sporazumu i slanju misije EU na Kosovo.

Povezane teme