Komentirao i cijene

Milanović: "Ja govorim jasno, ali nemam instrumente, on petlja, a ima instrumente"

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Predsjednik Zoran Milanović smatra da su cijene previsoke i da Vlada zbog svoje nesposobnosti nije zaštitila one koji teže žive.

Predsjednik Zoran Milanović u subotu je na Europskom trgu obišao 16. ZeGeVege festival održivog življenja te tom prigodom rekao da su cijene previsoke i da treba zaštititi one koji teže žive.

 "Iz ne znam kojeg razloga Vlada se nikad nije potrudila izračunati nekakvu održivu formulu za umirovljenike. Prosječna mirovina je ostala na 40 posto plaće, isto kao kad sam ja bio premijer, i to u puno težim uvjetima. Tada je za to bilo opravdanja i koje ja nisam tražio, ali ni umirovljenici nisu tada prosvjedovali. Bili su svjesni kako stvari stoje. Imamo Vladu koja se razmeđa i hvali, a ja bih rekao da mirovine stoje ovako nisko, prije svega zbog njihove nesposobnosti, a ne zbog toga što se to nije moglo riješiti. S tim se ne da živjeti, ier plaće jesu nominalno rasle, ali i inflacija je", rekao je.

Komentirao je i potez Milorada Dodika koji je u udžbenike ubacio Mladića i Karadžića kao ratne heroje: "Što god ja pokušavam popraviti, on zezne. On je sugovornik za sve bosansko-hercegovačke Hrvate u politici. Dodik tu previše kalkulira i igra se vatrom. Nepotrebno potpuno".

Rekao je da mu on svaki put kaže da se smiri.

"Nazovem ga, ne baš često, ali... Čujemo se, kažem mu da olabavi malo", rekao je.

Osvrnuo se na posjet Andreja Plenkovića BiH: "Nešto je pričao o onim presudama Sejdić-Finci, o tome kako Hrvati ne mogu birati svog člana Predsjedništva i članicu, što im, naravno, opstruira političko Sarajevo i svi mi to jako dobro znamo. Ja o tome pričam već šest godina. Plenković se konačno ohrabrio konstatirati problem i završiti da bi druge države tražile više i više prigovarala nego Hrvatska. I to je stav premijera". 

Uz zaključak da Plenković, nakon što je konstatirao problem, "sad pet godina može biti miran", Milanović tvrdi da je odnos "ekipe" iz SDA i političkog Sarajeva prema Plenkoviću isti kao prema njemu.

"Čim je to zaustio, a skrivao se i plašio godinama, dobio je istu reakciju kao ja, nastavio je i dodao s tim ljudima, nažalost, ne ide na lijep i učtiv način", rekao je.

Milanović je upozorio je da ako mi ne pomognemo Hrvatima u BiH da im se vrate elementarna prava, neće nitko. No smatra da je način na koji to radi Plenković i njegovi "trabanti" pogrešan.

"Ja govorim jasno, ali nemam instrumente, on petlja, a ima instrumente", rekao je predsjednik.

 

Pročitajte i ovo Zastrašujuće Medvjed napao čovjeka na Plitvicama, muškarac završio u bolnici

Pročitajte i ovo Provjera Ministar Anušić o spornom slučaju:"Tražit ću da se raščisti sve oko kupoprodaje stana Anni Dujić"

Pročitajte i ovo Napeto stanje VIDEO Srbi zaustavljali aute, nisu puštali vozače s kosovskim dokumentima: Priština zatvorila dva granična prijelaza