Pronađen je

Medvjed nasmrt izgrizao oca i sina, uveden policijski sat: "Zdrava životinja to ne bi učinila..."

Medvjed, ilustracija Foto: Getty Images
Medvjed koji je u Rusiji na smrt izgrizao oca i sina pronađen je i ubijen.

Ogromni medvjed provalio je u nedjelju popodne u kuću u Primorskoj regiji u istočnoj Rusiji te ubio oca i sina starosti 87 i 56 godina. Nakon što je upao u kuću, medvjed je muškarce izgrizao i ubio.

Dan prije napada na dvojicu muškaraca isti medvjed je ubio 35 pasa koji su se nalazili u skloništu za životinje. Psi su bili vezani unutar skloništa i nisu mogli pobjeći dok ih je divlji medvjed napadao.

Ravnateljica skloništa za pse Olga Zamyshlyaeva je rekla da se sklonište nalazi u šumskom području te da je ograda drvena i slaba. "Medvjed je došao po noći i 35 pasa je poginulo. Nemamo ovdje osiguranje. Psi su smješteni u boksovima. Našli smo tragove medvjeda na mjestu događaja".

Policija je opkolila selo i postavila stražu kako bi zaštitila prestravljene mještane nakon napada, a uveden je i policijski sat tijekom noći. Lovački inspektori odmah su dobili naređenje da pronađu i ubiju medvjeda zbog straha da bi mogao ponovno napasti. Prema izvješćima, pronašli su i ustrijelili divlju životinju.

Stručnjak za medvjede Sergey Aramilev, je rekao da takvo ponašanje medvjeda nije tipično te da je vjerojatno medvjed bio ranjen, možda su ga ranili lovci, ili izbezumljen i agresivan zbog bjesnoće: "Ako medvjed ubije ljude, tada je ili ranjen ili bolestan od bjesnoće. Zdrav medvjed to sigurno ne bi učinio, ne bi se ni približio naseljenom području". 

Ustrijeljeni medvjed izgledao je pothranjeno, što sugerira da je bio bolestan, piše The U.S. Sun.

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Provjereno istražuje ilegalno tržište Ozempica: Pogledajte koliko "čudotvorni" lijek košta na crnom tržištu

Pročitajte i ovo Otvoren javni poziv Hrvatski grad obiteljima nudi 15.000 eura, ovo su uvjeti