'Dobro došli u Moskvu'

Medvedev twittao sa Schwarzeneggerom, pa mu ponudio mjesto gradonačelnika Moskve

Slika nije dostupna
Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je nakon dolaska u posjet Moskvi, posvećenog razvoju novih tehnologija, izmijenio nekoliko poruka na twitteru s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

'Upravo slijećem u Moskvu. Dan je vrlo lijep. Nestrpljiv sam da se vidim s pred. Medvedevom', napisao je Schwarzenegger na adresi KremlinRussia_e. 'Schwarzeneggeru, dobrodošli u Moskvu. Očekujem susret s vama i vašim izaslanstvom u Skolkovu', odgovorio je Medvedev. Skolkovo je mjesto u blizini Moskve što ga je Medvedev odabrao za stvaranje centra visoke tehnologije, po uzoru na Silicijsku dolinu.

Medvedev, koji je u lipnju posjetio kalifornijsku Silicijsku dolinu, pozvao je guvernera Schwarzeneggera u posjet Rusiji, izrazivši tada želju za osnivanjem nečeg sličnog u moskovskoj regiji. Schwarzenegger u Rusiju stiže s izaslanstvima tvrtki poput Googlea, Intela i Microsofta, a s ruskim bi se predsjednikom trebao sastati u ponedjeljak. Razgovarat će o novim tehnologijama.

>> Chavez otvorio Twitter profil

Medvedev, koji je u rujnu navršio 45 godina, odlučio je angažirati se na modernizaciji Rusije. Redovito koristi internet i razne društvene mreže.

Medvedev 'ponudio' Schwarzeneggeru dužnost gradonačelnika Moskve

'U ovome trenutku Moskva nema gradonačelnika', rekao je Medvedev Schwarzeneggeru. 'Da imate rusko državljanstvo mogli bi ovdje dobiti posao', našalio se ruski predsjednik koji je smijenio Jurija Lužkova s dužnosti gradonačelnika krajem rujna.(Hina)