McCannovi se vratili u Veliku Britaniju

Slika nije dostupna
Kate i Gerry McCann napustili su Portugal i privremeno se vraćaju u Veliku Britaniju te naglašavaju da ne bježe već postupaju kako je najbolje za njihove dvogodišnje blizance. Roditelji još jednom tvrde da nisu umješani u nestanak četverogodišnje Madeleine.

Naime, portugalska policija i službeno je osmunjičila 39-godišnje Kate i Gerryja. 

U sljedećih nekoliko dana policija će dobiti službene forenzičarske nalaze rezultate dokaza iz apartmana. Nadaju se da će neki od dokaza napokon rasvijetliti slučaj. 

Policija za sada smatra da je majka slučajno predozirala Madeleine sedativima, a onda se uz pomoć muža riješila trupla. 

Novi dokazi mogli bi pokazati da je 4-godišnja djevojčica umrla u apartmanu. No, dodatni problem predstavlja činjenica što su dokazi u apartmanu prvotno bili uništeni, pa se postavlja pitanje hoće li novi dokazi biti dostatni za podizanje optužnice protiv roditelja. 

Za vrijeme 11-satnog ispitivanja, policija je Kate rekla kako je osumnjičena na temelju mirisa trupla kojeg je policijski pas prepoznao u njihovom iznajmljenom autu. 

Obitelj McCann odgovorila je da je to nemoguće jer je automobil iznajmljen 25 dana nakon Madeleineinog nestanka te da krv može pripadati bilo kome.

U skladu s portugalskim zakonom, policijsko ispitivanje osumnjičene ne sprečava da napuste zemlju, ako su o odlasku obavijestili pravosudna tijela.

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova je u međuvremenu priopćili da će na svaki način surađivati s portugalskom policijom u daljnjoj istrazi.

Povezane teme