Kuhar Martin E. kuhao je prema receptu koji uključuje metodu spremanja hrane pomoću tekućeg dušika. Nešto je krenulo krivo i uslijedila je velika eksplozija, piše njemački Berliner Morgenpost. Jednu ruku 24-godišnjeg kuhara u potpunosti je raznijela eksplozija, a drugu su mi liječnici bili primorani amputirati.
Helikopterom prebačen u bolnicu
Kuhar Blumenthal, poznat po znanstvenom pristupu kuhanju, izumio je kuhanje s uporabom tekućeg dušika Eksplozija se dogodila u kući majke kuharove djevojke, u mjestu Stahnsdorf nedaleko od Berlina, a obje žene prošle su neozlijeđene. Kuhar, koji je pobornik molekulaerne gastronomije, otišao je u kupaonicu s bocom tekućeg dušika. Kasnije je izjavio da je pokušavao napuniti bocu dušikom, a njegova 16-godišnja djevojka rekla je kako je pokušavao isprazniti bocu. Djevojka je nakon eksplozije pozvala Hitnu pomoć koja je kuhara helikopterom prevezla u bolnicu.
Znanstveni pristup kuhanju
Tekući dušik zapravo je čisti dušik na vrlo niskoj temperaturi koji mora biti skladišten u posebnu ambalažu pod strogo kontroliranim uvjetima. Kuhanje s tekućim dušikom izumio je slavni kuhar Blumenthal poznat po znanstvenom pristupu u kuhanju.
Ukupno {{TotalVotes}}
Greška prilikom glasanja. Pokušajte ponovno kasnije. {{error}}