Zaostala iz prošlog stoljeća

Kod zračne luke eksplodirala bomba, ostao krater dubok 3 metra!

Slika nije dostupna
Bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena u utorak tijekom građevinskih radova u blizini zračne luke u Frankfurtu izazvala je zatvaranje vrlo prometne autoceste i omela red letenja na najprometnijem njemačkom aerodromu.

Britanska bomba teška 500 kilograma nakon nekoliko neuspješnih pokušaja deaktiviranja morala je biti uništena kontroliranom eksplozijom nakon čega je za sobom ostavila krater dubok oko tri metra, promjera 25 metara

Za vrijeme trajanja deaktivacije bila su obustavljena sva slijetanja u zračnu luku Frankfurt, rekao je glasnogovornik Deutsche Flugsicherunga, tvrtke koja upravlja zračnom kontrolom u Njemačkoj.

Isprva je jedna pista bila posve zatvorena, jer su pirotehničari procijenili da zrakoplovi ne bi smjeli nadlijetati područje gdje je bomba pronađena. No kasnije im je to ipak dopušteno.

Eksplozija bombe u hotelu u Sjevernoj Irskoj!

Bomba je otkrivena na samoj autocesti koja je zbog toga zatvorena što je izazvalo goleme gužve. U njoj se nalazio detonator, što je pirotehničarima dodatno otežalo posao.

Nije neobično da se u Njemačkoj još uvijek pronalaze neeksplodirane bombe zaostale iz zračnih udara na tu zemlju tijekom Drugog svjetskog rata. Većina gradova ima stalne timove koji ih stalno pronalaze i deaktiviraju. (Hina/T.V.)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook