Žrtveni jarci

Dramatična promjena politike: Znatno smanjuju broj imigranata kojima je dopušten ulazak

Ilustracija Foto: Getty Images
Kanada se dugo ponosila kao zemlja posve otvorena pridošlicama, ali tijekom prošle godine retorika u vezi s imigrantima se pogoršala

Kanada će znatno smanjiti broj imigranata kojima dopušta ulazak u zemlju prvi put nakon nekoliko godina, u dramatičnoj promjeni politike za nepopularnu vladu koja se pokušava održati na vlasti.

Kanada će tako primiti 395.000 novih imigranata u 2025 godini., 380.000 u 2026. i 365.000 u 2027. godini, što je pad u odnosu na 485.000, koliko se uselilo u tu sjevernoameričku državu 2024., prema vladinu izvoru. Broj privremenih stanovnika u Kanadi u međuvremenu će se smanjiti za oko 30.000 na 300.000 u 2025. godini, tvrdi list The National Post.

Kanada se dugo ponosila kao zemlja posve otvorena pridošlicama, ali tijekom prošle godine retorika u vezi s imigrantima se pogoršala. Migrante se optužuje za sve, od stambene krize do sve većih troškova života i prenapregnutog zdravstvenog sustava.

To je pitanje postalo jedno od najspornijih u kanadskoj politici s obzirom na to da su savezni izbori zakazani najkasnije za listopad 2025. Ankete pokazuju da sve veći udio stanovništva misli da Kanada ima previše imigranata.

Pročitajte i ovo Izbori u SAD-u Rekordi padaju i prije izbornog dana: Na predsjedničkim izborima već je glasalo 25 milijuna Amerikanaca

Pročitajte i ovo Bivša manekenka Nove optužbe: "Trump me seksualno zlostavljao, bila sam žrtva uvrnute igre njega i Jeffreya Epsteina"