PUCNJAVA U BEOGRADU

Jezivo svjedočanstvo: "Ubio je moja dva prijatelja, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva"

Pucnjava u osnovnoj školi u Beogradu. Učenik je ubio nekoliko ljudi, javljaju srbijanski mediji. Među ubijenima je i zaštitar škole.

Policija je uhitila trinaestogodišnjeg učenika 7. razreda koji je pucao na nastavnike i kolege jutros oko 8 sati. Na terenu su brojni policajci, forenzičke ekipe, pravosudni dužnosnici, a očevici tvrde da je interveniralo osam liječničkih ekipa hitne pomoći. Neslužbeno se doznaje da je učenik pucao iz očeva pištolja, a motivi su zasad nepoznati.

MUP Srbije potvrdio je da je osam osoba ubijeno u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar kada je na njih u srijedu oko 8:40 pucao 13-godišnji učenik škole, koji je uhićen. Ubijen je portir škole i još sedmero učenika, a više ih je ozlijeđeno.

Ispred osnovne škole u kojoj se dogodila pucnjava trenutačno se nalazi velik broj policijskih ekipa, više vozila hitne pomoći, ali i brojni zabrinuti roditelji. Pred školu pristigli su potreseni roditelji. Neki od učenika ispričali su što se dogodilo. 

"Ubio je moja dva prijatelja, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva", ispričala je jedna učenica za Nova.rs.

"Čuo sam pucnjavu, neki đaci su odmah izašli u hodnik da vide što se događa. Ja sam prvo mislio da se nešto čulo vani. Svi su počeli vrištati, nastala je panika, svi su krenuli trčati. Kada sam izašao, vidio sam ga, uperio je pištolj u sve nas", kroz plač priča jedan od užasnutih učenika za "Blic".

Djeca su u šoku, plaču, a roditelji u panici traže svoju djecu, javlja Blic. 

"Gdje mi je dijete?" moglo se čuti od jednog roditelja ispred škole

"Ubijen je naš omiljeni čuvar Dragan, djeca su ga voljela, kao i cijeli kolektiv", potresne su riječi majke jednog od učenika, javlja Nova.rs.

"Zvala me je kći, bila je na satu tjelesnog kada je samo odjednom vidjela Dragana kako pada. Sva djeca krenula su trčati nazad u svlačionice, kasnije im je rečeno da je on ubijen. Taj mali je išao s njom u razred", kaže potresena majka.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Djevojčica francuske nacionalnosti među žrtvama masakra u školi. Odvjetnica otkrila nove detalje o dječaku i njegovim roditeljima

Otac djevojčice koja je istrčala iz učionice tijekom pucnjave kaže da mu je ona prenijela da je u pitanju njihov školski prijatelj, inače odličan učenik, koji je ušao u učionicu s hladnim izrazom lica i pucao.

Pročitajte i ovo Strava u Srbiji VIDEO/FOTO Pogledajte privođenje učenika koji je pucao u beogradskoj školi

"Moja kći je bila upravo u tom razredu, bila je u toj učionici gdje je taj učenik ispalio prvi pucanj u nastavnicu, a onda je krenuo pucati po djeci koja su bila ispod stolova, moje dijete je istrčalo iz škole. Svi smo u šoku", rekao je za N1.

Povezane teme