Svijet gleda u Bliski istok

Raste strah od širenja sukoba, oglasio se Izrael: "Počela je nova faza rata"

Yoav Gallant Foto: Afp
Izraelski ministar obrane rekao je da njegov rat u regiji ulazi u "novu fazu", nekoliko sati nakon što je najavljeno premještanje izraelskih trupa na sjever zemlje i drugi val eksplozija potresao je Libanon.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant kaže da zemlja "otvara novu fazu u ratu"  i da se "fokus pomiče na sjever zbog preusmjeravanja resursa i snaga". Gallant je to komentirao tijekom obilaska izraelske vojne baze Ramat David u sjevernom Izraelu.

"Otvaramo novu fazu u ratu. Težište se preusmjeravanjem snaga i sredstava pomiče prema sjeveru", rekao je.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Trebat će nam dosljednost tijekom vremena, ovaj rat zahtijeva veliku hrabrost, odlučnost i ustrajnost", dodao je.

Njegov komentar pokazuje da Izrael pomiče fokus prema Hezbolahu i sukobu oko granice s Libanonom, piše BBC. Oko 60.000 Izraelaca raseljeno je na sjeveru zemlje zbog raketnih i bespilotnih napada Hezbolaha. 

Ranije ovog tjedna, izraelska vlada je njihov povratak postavila kao temeljni ratni cilj, a Gallant je rekao da će vojna akcija biti jedina opcija ako diplomacija zakaže, povećavajući izglede za povećanje sukoba s Hezbolahom.

Pročitajte i ovo Napuštena Poljak prijavio nestanak žene, policija pronašla tijelo u okolici Benkovca i otkrila užasan zločin

Pročitajte i ovo Eskalacija sukoba Stručnjak za sigurnost upozorava: "Ako se ova zemlja uključi, imamo veliki problem u cijelom svijetu"

Povezane teme