Iz minute u minutu

VIDEO Objavljena snimka brutalnog izraelskog napada: U Gazi poginule 24 osobe, u Libanonu pogođeno skladište oružja

Više je osoba poginulo u izraelskom napadu na pojas Gaze.

 

  • Izreal je izveo zračni napad na džamiju u pojasu Gazu

  • najmanje 24 osobe su poginulež

  • Izrael tvrdi da je gađao Hamasov kontrolni centar

  • izveden je i napad na Bejrut

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

9:52 Objavljena je snimkaa izraelskog napada na Libanon.

8:17 Medijski ured vlade Gaze kojim upravlja Hamas izvijestio je da se broj poginulih u izraelskom napadu na džamiju u Gazi popeo se na 24, a da su 93 osobe ranjene u napadima na džamiju i školu u blizini bolnice Al-Aqsa u Deir al-Balahu u središnjem pojasu Gaze.

Izraelske snage tvrde da je džamija korištena kao Hamasovo zapovjedno i kontrolno središte za planiranje i izvršavanje terorističkih napad protiv Izraela.

8:10 Izraelska vojska objavila je da je tijekom noći napala skladišta oružja i terorističku infrastrukturu u Libanonu. Prije napada je poslano upozorenje civilnom stanovništvu.

"Teroristička organizacija Hezbolah namjerno gradi svoja postrojenja za proizvodnju oružja i oružje ispod stambenih zgrada u srcu Bejruta, dovodeći u opasnost civilno stanovništvo u tom području", stoji u objavi izraelske vojske.

7:34 Najmanje pet osoba je ubijeno, a 20 je ranjeno u izraelskom zračnom napadu na džamiju u Gazi tijekom noći sa subote na nedjelju, rekli su liječnici.

Napad na džamiju, u blizini bolnice Al-Aqsa u Deir al-Balahu u središnjem pojasu Gaze, dogodio se uoči prve godišnjice sukoba u kojem je palestinska enklava u Izraelu gotovo potpuno uništena.

Očevici su rekli da bi broj žrtava mogao biti i veći jer je džamija korištena za smještaj raseljenih osoba.

Pročitajte i ovo predizborni skup Vratio se na mjesto zločina i doveo neočekivanog gosta: "Ako to ne učini, ovo će biti posljednji izbori"

Pročitajte i ovo Provjerila ekipa Dnevnika Nove TV Kod susjeda ili doma? Gdje se više isplati ići u kupovinu: "Katastrofa i bezobrazno, hvala našim političarima"