zračni udari

FOTO/VIDEO Izrael napao samo nekoliko sati nakon zastrašujućeg upozorenja

Izraelski napad na Libanon Foto: X / Screenshot
Izrael je ponovno u četvrtak izdao naredbu za evakuaciju stanovništvu Libanona, ovog puta iz istočnih regija. Nekoliko sati kasnije, zračnim napadima pogodili su dolinu Bekaa u istočnom Libanonu.

Izraelska vojska izdala je u četvrtak naredbe za evakuaciju stanovništva regije u dolini Bekaa u istočnom Libanonu, upozoravajući na napad na dva područja "u bliskoj budućnosti".

Glasnogovornik vojske Avichay Adraee izdao je "hitno upozorenje stanovnicima regije Bekaa" u dvije odvojene poruke popraćene fotografijama iz zraka na kojima se vide zgrade označene crvenom bojom.

Prvi se odnosi "osobito na one koji žive u zgradi označenoj na karti u području Temnine", a drugi "u području Saraain al-Tahta i okolnim zgradama".

"Živite u blizini objekata i interesa koji pripadaju Hezbolahu koji će biti na meti obrambenih snaga u bliskoj budućnosti", dodao je glasnogovornik, pozivajući stanovnike da se evakuiraju "najmanje 500 metara" od tih ciljeva.

Nekoliko sati nakon objava izraelske zračne snage pogodile su dolinu Bekaa. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Al Jazeera piše kako se sivi dim nadvio nad gradom Tamnine Al Tahta gdje je prošli tjedan lokalna bolnica zatvorena nakon opetovanih zračnih napada.

Izraelska vojska od početka listopada napada ciljeve proiranske milicije Hezbolaha u Libanonu pri čemu su na meti i stambene zgrade i civilni objekti za koje se sumnja da ih koristi Hezbolah.

Pročitajte i ovo bori se za život UZNEMIRUJUĆE Stravična prometna nesreća na istoku Hrvatske: Ovako izgleda automobil iz kojeg je izvučen 24-godišnji vozač

Pročitajte i ovo zatvorena dionica Dvoje mrtvih na autocesti: Cure detalji stravične nesreće, vozač kombija napravio katastrofalnu grešku

Povezane teme