Rat na Bliskom istoku

FOTO Izrael bombardirao jug Libanona i ubio gradonačelnika, deseci mrtvih: "Ovo je masakr"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U izraelskim zračnim napadima na južnmi libanonski grad Nabatieh poginulo je šest ljudi, među njima i gradonačelnik, a najmanje 43 osobe su ranjene.

Gradonačelnik Nabatieha Ahmad Kahilu u Libanonu bio je među pet ljudi koji su ubijeni u srijedu u izraelskim napadima na taj južni libanonski grad, rekao je lokalni izvor.

Očevidac, stanovnik grada, opisao je situaciju kao bjesomučni teror i rekao je da je bilo najmanje devet zračnih napada na grad u rasponu od samo pola sata, a u jednom od tih napada pogođena je gradska vijećnica gdje je gradonačelnik sudjelovao na kriznom sastanku o humanitarnoj situaciji u gradu.

Rekao je da je vidio vozila hitne pomoći kako žure prema mjestu nesreće kako bi pomogli u potrazi i spašavanju, piše BBC.

Poginulo šest osoba, još 43 ranjene

Libanonski premijer je osudio napad, a Ministarstvo zdravstva potvrdilo je napad i objavilo da je u izraelskim zračnim napadima na grad poginulo šest osoba, a 43 su ranjene. Osim gradonačelnika poginule su još četiri osobe iz gradske uprave te jedna osoba u susjednoj zgradi.

Izraelska vojska je priopćila da su njene snage pogodile desetke ciljeva Hezbolaha u libanonskom gradu Nabatiyehu, javlja AFP: "Vojska IDF-a napala je desetke terorističkih ciljeva Hezbolaha u području Nabatiyeha i demontirala podzemnu infrastrukturu koju su koristile Hezbolahove Radwanove snage u južnom Libanonu.

"Ovo je maskr"

"Ovo je kao i napadi diljem Libanona. Gađali su civile, Crveni križ, civilnu obranu. Sada su gađali zgradu uprave. To je neprihvatljivo. To je masakr", kazala je tamošnja guvernerka Howaida Turk.

Prethodni napadi na Nabatieh posljednjih dana uništili su povijesne zgrade, uključujući tržnicu iz osmanskog doba koja datira iz 1910. godine.

Izraelski udari uslijedili su nakon što je SAD izrazio protivljenje opsegu izraelskih napada na libanonsku prijestolnicu Bejrut, javlja Reuters. Ovo dolazi u trenutku sve većeg broja stradalih i straha od šire regionalne eskalacije.

Pročitajte i ovo u Nigeriji FOTO Strašna eksplozija naftne cisterne, poginulo gotovo 100 ljudi

Pročitajte i ovo pet točaka Zelenski predstavio plan pobjede protiv Rusije

Povezane teme