Bit će vatreno u Milwaukeeju

Kroničar iz Washingtona o atentatu na Trumpa: "Jedan čovjek bit će posebno na udaru, učinjena je protokolarna pogreška"

"Sve ide vrlo sporo kad je riječ o istrazi. Motiv je i dalje misterij. Je li riječ o ideologiji ili nekom privatnom motivu, doznat će se kasnije", poručio je Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Atentat na Donalda Trumpa još uvijek je glavna vijest u svijetu. FBI istražuje kako je jedan, donedavno srednjoškolac, uspio prići tako blizu bivšem predsjedniku. Na njihova pitanja morat će odgovarati i Tajna služba.

Donald Trump sletio je u grad Milwaukee gdje će se idućih dana održavati konvencija Republikanske stranke sa desecima tisuća ljudi. Dva dana poslije atentata tvrdi da je došao s novom misijom. Umjesto oštrih napada na Bidena i Demokratsku stranku, sada poručuje da mu je misija - ujediniti Ameriku.

Pročitajte i ovo ČIJI JE PROPUST? VIDEO Nevjerojatna snimka sa skupa! Ljudi pokazuju na atentatora na krovu prije pucnjave, žena zove policajca: "Tamo, baš tamo"

"Sve ide vrlo sporo kad je riječ o istrazi. Motiv je i dalje misterij. Je li riječ o ideologiji ili nekom privatnom motivu, doznat će se kasnije. U međuvremenu je i predsjednik Joe Biden zapovijedio provođenje neovisne istrage", kazao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

Dodao je da je došlo do pogreške koja je sada evidentirana.

"Zgrada na kojoj se nalazio napadač nije bila pregledana. Greška je što su agenti tajne službe to prepustili lokalnim snagama sigurnosti. To je propust u protokolu jer zgrada na kraju nije pregledana te je moguće da se napadač krio u njoj i onda se popeo na krov. Zbog toga će čelnici i pripadnici tajne službe morati odgovarati. Već za sljedeći tjedan je predviđeno prvo saslušanje. A najviše će na udaru biti Alejandro Mayorkas, ministar domovinske sigurnosti SAD-a, kojeg ionako Republikanci kritiziraju zbog situacije na granici s Meksikom.", naglasio je Puljić.

Pročitajte i ovo SADA I SLUŽBENO Trump postao kandidat republikanske stranke: Objavio tko će mu biti potpredsjednik

Komentirao je i mjere osiguranja u Milwaukeeju.

"Mjere će sigurno biti vrhunske, ali neće biti drugačije u odnosu na ono što je ranije planirano. U toj dvorani može stati do 15.000 ljudi. Trump je već tamo, vjerojatno će promijeniti govor i bazirati se na ujedinjenju, no kako se kaže vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. Vidjet ćemo hoće li i ostai govornici, kojih će biti mnogo, smirivati situaciju u državi ili dolijevati vatru", kazao je Puljić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.