nezapamćena tragedija

Ispovijest žene čija je obitelj zaglavljena u poplavljenoj kući: "Nema struje ni vode, ovo je užas"

Katastrofa u mjestu Buturović Polje Foto: Dnevni avaz
Velike poplave pogodile su susjednu Bosnu i Hercegovinu i izazvale totalnu kataklizmu u dijelovima zemlje. Edina Duraš ispričala je što se dogodilo u Buturović Polju, koje se nalazi u blizini Konjica.

U selu Buturović Polje rijeka se izlila iz korita i poplavila kuće, neke kuće je čak i odnijela, a od automobila i dvorišta ništa nije ostalo.

"Tu mi je nanina obiteljska kuća i dolje mi je cijela obitelj. Kratko smo se čuli s rođakinjama jer uopće nemaju mreže. Uglavnom, nemaju struje, nemaju vode. Sve im je odnijela voda, od automobila, prilaza, puta, vrta, apsolutno sve", ispričala je Edina Duraš za Dnevni avaz.

Katastrofa u mjestu Buturović Polje Foto:Dnevni avaz

Dodala je da se većini kuća ne može prići. "Nekoliko je kuća odnijela voda, ljudi su na cesti i nemaju se gdje skloniti", opisala je tragediju. Kaže da se sve dogodilo tijekom noći. "Tolika kiša je počela padati. Većinom su spavali i samo je počela odjednom bujati rijeka. Nikad se ništa slično nije dogodilo", rekla je. "Kaže tetak da je bilo pitanje kada će voda kuću odnijeti koliko je to bilo jako, ali hvala Bogu, nije, pa su trenutačno tu u kući", zaključila je i dodala da srećom nitko od njezine obitelji nije ozlijeđen.

Pogledajte dramatične prizore - voda je nosila kuće i ceste.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Pod ruševinama najmanje 20 mrtvih, traju akcije spašavanja: "Izvukli smo dijete pored kojeg su bili mrtvi roditelji. To je bio najteži trenutak“

Jedan otac i jedan sin u Jablanici su pomagati sumještanima, a onda se dogodila tragedija. Više o tome pročitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme