4 tisuće nestalih

Indonezija: Sve manje nade za žrtve potresa

Slika nije dostupna
Nade spasilaca da će nakon četverodnevne potrage pronaći još preživjelih ispod ruševina nastalih poslije snažnoga potresa na Sumatri, sve su manje, prenose u nedjelju agencije.

Prema dosadašnjim podacima u potresu je poginulo više od 1.000 osoba, a oko 4.000 smatra ih se nestalima, izvijestile su vlasti i međunarodne agencije. 'Za nekoliko dana raspolagat ćemo konačnim brojkama. Bilancu temeljimo na preciznim podacima o žrtvama. Dosada smo evidentirali 551 poginulu osobu kojoj znamo ime i adresu, no ima više od 1.000 poginulih, a nestalih je oko 4.000', izjavio je indonezijski ministar zdravstva Sidi Fadilah Supari. U nedjelju su na mjesto katastrofe stigle spasilačke ekipe iz inozemstva sa suvremenom opremom i posebno obučenim psima. Dopremljena je i pomoć, no vrlo ju je teško dostaviti ugroženom stanovništvu u udaljenim planinskim područjima sjeverno od Padanga.

Spasioci tvrde da su ondje cijela sela nestala pod odronima tla. 'Ta područja izgledaju kao zone koje je netko bombama sravnio sa zemljom', kazao je pilot policijskog helikoptera nakon što je s kolegama nadletio pogođeno područje kako bi se ondje izbacili lijekovi, pokrivači, hrana i mlijeko za bebe. (Hina)