Bombardiranje Bejruta

Izraelska vojska: "Ubili smo vođu Hezbolaha" - otkrili kako su to učinili

Hassan Nasrallah Foto: Afp
U napadu na Bejrut u petak je ubijen glavni tajnik Hezbolaha Hassan Nasrallah, tvrdi IDF.

Izraelska vojska tvrdi da je Hassan Nasrallah, glavni tajnik Hezbolaha, ubijen u petak u zračnom napadu na Bejrut u Libanonu. Hezbolah nije komentirao.

Hassan Nasrallah Foto:Afp

IDF je objavio da je  Hassan Nasrallah, vođa Hezbolaha i jedan od njezinih osnivača, eliminiran zajedno s Alijem Karkijem, zapovjednikom Hezbolahove južne fronte, kao i još nekim zapovjednicima Hezbolaha.

"Nakon preciznih obavještajnih podataka IDF-a i sigurnosnog establišmenta, borbeni zrakoplovi IAF-a izveli su ciljani udar na središnji stožer terorističke organizacije Hezbolah, koji se nalazio pod zemljom ispod stambene zgrade u području Dahieh u Bejrutu. Udar je izveden dok je viši zapovjedni lanac Hezbolaha bio u stožeru i radio na terorističkim aktivnostima protiv građana Izraela", priopćio je IDF i dodao da je Nastallah vladao 32 godine te za to vrijeme bio odgovoran za ubojstvo mnogih izraelskih civila i vojnika, kao i terorističke napade diljem svijeta.

IDF navodi i da je Nasrallah bio središnji donositelj odluka i strateški vođa organizacije.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu "Naš vođa je preminuo": Hezbolah potvrdio smrt šefa te poslao jasnu poruku

Pročitajte i ovo Pljusak s grmljavinom VIDEO Potop i kaos u Zagrebu: Stablo palo na pješaka, poplavljen podvožnjak i obiteljska kuća

Povezane teme