Odzvanjaju sirene

VIDEO Eksplozije nad Tel Avivom, Izrael lansirao projektile na Bejrut

Sukob se nastavlja (ilustracija) Foto: Afp
Za to vrijeme, hutisti tvrde da su na Izrael ispalili dva projektila i dronove.

Jemenski hutisti rekli su u ponedjeljak da su ispalili dva projektila na Jafu, grad u središnjem Izraelu, no Izrael tvrdi da je presreo projektil.

Izraelska vojska priopćila je da je raketa pokrenula sirene za zračnu uzbunu diljem središnjeg Izraela, tjerajući stanovništvo u skloništa.

"Nakon sirena koje su se oglasile u brojnim područjima u središnjem Izraelu, raketu ispaljenu iz Jemena uspješno su presrele izraelske zračne snage", stoji u priopćenju vojske, no ne navodi se tko je ispalio projektil.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Hutisti su rekli da je jedna raketa bila Palestina 2 i da je "dostigla" svoju metu. Skupina je rekla da je drugi bio projektil Dhu al-Fiqar, ali nije opisala njegov ishod.

Jemenska skupina je ustvrdila da je operacija "uspješno postigla svoje ciljeve" i da je poslala nekoliko dronova na gradove Jafu i Eilat. Izraelska vojska u priopćenju nije spomenula dronove niti drugu raketu.

Hutisti koji ima potporu Irana i koji kontrolira sjeverni Jemen često su napadali Izrael tijekom prošle godine kao, kako kažu, znak solidarnosti s Palestincima u Gazi.

Velike eksplozije na nebu iznad Tel Aviva

Novinari BBC-a u Tel Avivu izvješćuju da su čuli velike eksplozije u gradu.

Sirene odzvanjaju na području parka Yarkon gdje je održana memorijalna ceremonija u znak sjećanja na napade 7. listopada prije samo nekoliko sati.

Izraelska vojska je rekla da je "identificirano nekoliko ispaljenih projektila koji su iz Libanona prešli" na njihov teritorij.

"Neke su presrele izraelske zračne snage, a ostale su pale na otvorenim područjima", priopćeno je.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Napad na Bejrut

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su napad na Bejrut.

Kažu da su borbeni zrakoplovi lansirali projektile na Hezbolahov "obavještajni stožer" - cilj za koji je IDF rekao da ga je već pogodio u raketiranju posljednjih dana.

Sukob se nastavlja (ilustracija) Foto:Afp

Libanonski državni mediji izvijestili su da su dva udara pogodila južna predgrađa Bejruta, a iznad tog područja se mogao vidjeti dim.

Vijest dolazi nedugo nakon što je izraelska vojska izdala nove naredbe za civile u glavnom gradu Libanona da napuste određene zgrade.

Pročitajte i ovo Slijedi li eskalacija? Ivana Petrović o dolasku Zelenskog u Dubrovnik i kaosu na Bliskom istoku: "Ako se to dogodi, to bi mogao biti veliki rat"

Pročitajte i ovo Dodijeljene nagrade Ovo su najbolji učitelji i nastavnici u Hrvatskoj: Pogledajte je li i vaš među njima

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Mnogi Hrvati sve teže žive, a u ovim slučajevima pomoći će država: Evo tko ima pravo na novčanu pomoć, ali i naknadu za stanovanje