izraelski napad

Hrvati pozvani da napuste Libanon, hrvatski veleposlanik potvrdio: "Nismo prisutni na terenu, ali..."

Kao i brojne druge države, Hrvatska je pozvala svoje građane koji trenutno borave u Libanonu da iz te zemlje izađu. Veleposlanstvo procjenjuje da je u Libanonu oko 200 državljana Hrvatske.

Među zemljama koje svoje državljane pozivaju da napuste Libanon je i Hrvatska. Prema podacima veleposlanstva u Egiptu koje pokriva Libanon, tu je zemlju napustila obitelj u kojoj dio od pet članova ima hrvatsko državljanstvo.

Naši državljani u Libanonu uglavnom imaju dvojno državljanstvo. Mahom žive u glavnom gradu i okolici, a ne na jugu zemlje koji je najviše izložen izraelskim napadima.

"Prema onome što znamo u toj regiji je najmanje 72 naših državaljana. Procjena u veleposlanstvu je da je u Libanonu oko 200 naših državljana i još oko stotinjak članova njihovih obitelji", rekao je Tomislav Bošnjak, veleposlanik u Egiptu. 

"Kako mi nismo prisutni tamo na terenu, imamo dogovor s predstavništvom EU da u slučaju neki naši zatraže evakuaciju, da im se pokuša organizirati i na koji način bi se moglo organizirati za njih da mogu napustiti područje Libanona i da mogu doći u Hrvatsku", dodao je Bošnjak. 

Pročitajte i ovo Javlja HALMED Povlači se ovaj lijek: Bolesnici se trebaju javiti svom liječniku

Pročitajte i ovo Kod Ivanić-Grada FOTO Stravična prometna nesreća: Ima poginulih, na terenu i helikopter hitne pomoći