rasplamsavanje sukoba

Ubijen još jedan zapovjednik Hezbolaha, stižu dramatična upozorenja: "Nitko na ovom svijetu više nije siguran"

Mjesto izraelskog napada u Bejrutu - 2 Foto: Afp
U izraelskom napadu u kojem je ubijen viši zapovjednik Hezbolaha Ibrahim Aquil ubijen je još jedan visoki član te skupine. Libanonski ministar vanjskih poslova pozvao je Vijeće sigurnosti UN-a da okonča rat te upozorio svijet da ne bude "nijemi svjedok velikoj eksploziji koja se nazire na horizontu".

Hezbolah je potvrdio da je u napadu na Bejrut u petak ubijen još jedan od njihovih viših zapovjednika Ahmed Wahbi, koji je bio zadužen za nadziranje vojnih operacija specijalnih snaga Radwan tijekom rata u Gazi do početka 2024. godine, piše Sky News.

Podsjetimo, Hezbolah je ranije potvrdio da je njihov viši zapovjednik Ibrahim Aqil ubijen u napadu na južna predgrađa Bejruta. Palestinska militantna skupina Hamas opisala je to kao zločin i ludost te dodala da će Izrael platiti cijenu za to.

Na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a libanonski ministar vanjskih poslova upravo je upozorio da "nitko na ovom svijetu više nije siguran" nakon napada na komunikacijske uređaje u zemlji.

Abdallah Bou Habib također je pokazao sliku koja prikazuje teške ozljede za koje je rekao da su nastale tijekom napada, kada su daljinski aktivirani uređaji, iza čega, po sigurnosnim izvorima, stoji Izrael.

"Ne tražimo osvetu. Samo tražimo pravdu", dodao je.

Pozvao je Vijeće da "okonča rat na svim frontama" te upozorio svijet da ne bude "nijemi svjedok velikoj eksploziji koja se nazire na horizontu. Danas, prije nego što bude prekasno, morate shvatiti da ta eksplozija neće poštedjeti ni Istok ni Zapad i vratit će nas u mračno doba. Izbor je vaš - hoće li vaše uvaženo Vijeće brzo i odlučno intervenirati kako bi utišalo ratne bubnjeve?" rekao je.

Pročitajte i ovo Klimatske promjene U Hrvatskoj se događa masovni pomor koji je već zahvatio veliki dio Europe: "Javlja se sve više ljudi, a prvo što treba napraviti je..."

Pročitajte i ovo Zastrašujući je i inspirativan VIDEO Ovi prizori obišli su svijet: "Sve izgleda nestvarno. Čamci su već spremni..."