NOVE SPOSOBNOSTI

Nakon prvog napada u povijesti na Tel Aviv Hezbolah udario na još izraelskih gradova

Hezbolah se pohvalio, a Izrael je potvrdio da je prvi put u povijesti Hezbolah gađao Tel Aviv, za koji se dosad smatralo da je izvan njihova dometa.

Balistička raketa koju je Hezbolah lansirao u srijedu ujutro "prva je Hezbolahova raketa koja je dosegla područje Tel Aviva", rekao je glasnogovornik izraelske vojske za novinsku agenciju AFP, a piše BBC.

Libanonski Hezbolah priopćio je u srijedu da je ispalio raketu na sjedište špijunske agencije Mossad u blizini Tel Aviva, koju je optužio za ubojstvo svojih zapovjednika i eksplozije komunikacijskih uređaja koje su koristili njegovi članovi, u novoj eskalaciji koja je glavne neprijatelje približila pravom ratu, navodi Reuters.

Nema izvješća o šteti ili žrtvama, a vojska je rekla da nema ni promjena u uputama civilne obrane za središnji Izrael.

Sirene opće opasnosti oglasile su se u izraelskoj gospodarskoj prijestolnici Tel Avivu nakon što su sustavi protuzračne obrane presreli jedan projektil zemlja-zemlja za koji je otkriveno da dolijeće iz Libanona, priopćila je izraelska vojska.

Tel Aviv i četvrti koje ga okružuju najnaseljenije su urbano područje Izraela.

Još projektila ispaljeno na Izrael

Osim balističke rakete koju je Hezbolah lansirao u srijedu ujutro, iz Libanona su ispaljeni i neki manji projektili na izraelski teritorij, tvrde dužnosnici izraelske vojske.

"Jutros su brojni projektili ispaljeni iz Tebnine u južnom Libanonu prema Wadi Ari", objavile su izraelske obrambene snage ranije u srijedu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Također se navodi da su zračne snage napale desetke skladišta oružja Hezbolaha u južnom Libanonu.

Hezbolah ispaljuje projektile na Izrael gotovo svakodnevno već nekoliko mjeseci.

Izrael presreo dron iz Sirije

Izraelski borbeni zrakoplovi presreli su dron koji je u srijedu ujutro iz Sirije uletio u zračni prostor Izraela, izvijestila je izraelska vojska.

Presretanje se dogodilo iznad Galilejskog jezera i nema izvješća o šteti ili ozlijeđenima, priopćile su Izraelske obrambene snage (IDF).

Objava je stigla nedugo nakon što je objavljena vijest da je IDF također presreo projektil zemlja-zemlja koji je ciljao na Tel Aviv, a ispaljen je iz Libanona, navodi BBC.

Izrael eliminirao lanser iz kojeg je ispaljen projektil na Tel Aviv

Izraelska vojska kaže da je uništila lanser iz kojeg je projektil ispaljen u blizini Nafakhiyeha u Libanonu.

Također se navodi da su pogodili niz drugih ciljeva Hezbolaha,  infrastrukturu, skladišta oružja i raketne bacače.

  Pročitajte i ovo Zaustavila ga policija Mladić (25) na A1 jurio 264 kilometra na sat

Pročitajte i ovo Vodeni val Vrh vodenog vala Dunava došao i do nas: Iz Hrvatskih voda otkrili kakvo je stanje na području Batine

Povezane teme