Nakon izbora

VIDEO/FOTO Francuzi izišli na ulice: Neki su slavili, drugi su se sukobili s policijom. Čeka se reakcija jednog čovjeka

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Izbori su francuski parlament ostavili podijeljenim između tri velike skupine - ljevice, centrista i krajnje desnice, koje nemaju tradiciju suradnje.

Nakon što su postali poznati rezultati izbora, na ulicama Pariza moglo se vidjeti slavlje velikih masa ljudi, no bilo je nasilja.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Policija je u jednom trenutku morala koristiti i suzavce kako bi smirila okupljene, javljaju francuski mediji. Zapaljeno je i nekoliko bicikala, a građani su na policiju bacali boce.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

U Marseillesu su okupljeni prosvjednici na prosvjedu protiv krajnje desnog Nacionalnog okupljanja uzvikivali: "Svi mrze Jordana Bardellu!"

  Pročitajte i ovo Tražena služba Svakodnevno dobivaju i po 30 poziva: "U sezoni se ne može doći na red, stvara se velika gužva"

Unatoč zabrani koja je na snazi u Rennesu, i ondje su se okupili ljudi, a neki su nosili antifašističke transparente. Nakon što im je policija rekla da se raziđu, počeli su uzvikivati "Svi mrze policiju", piše Le Figaro.

Premijer Gabriel Attal najavio ostavku

Francuski premijer Gabriel Attal najavio je u nedjelju navečer svoju ostavku nakon što centristički tabor nije uspio zadržati većinu.

Član je stranke Renesansa predsjednika Emmanuela Macrona, čija se reakcija još čeka, najavio je da će svoju ostavku podnijeti u ponedjeljak ujutro.

Macron može zatražiti od Attala i vlade da privremeno ostanu na dužnosti dok se ne stvori većina za novu vladu.