Stotine snimaka

Sud donio šokantnu odluku: Snimke silovanja Gisèle Pelicot bit će javno objavljene

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Sudac u slučaju suđenja 50 muškaraca optuženih za silovanje odlučio je da će javnost i novinari imati uvid u snimke silovanja.

Francuski sudac u slučaju suđenja 50 muškaraca optuženih za silovanje Gisèle Pelicot odlučio je dopustiti da neke od videosnimki silovanja budu prikazane javnosti

Riječ o slučaju u kojem je bivši suprug Pelicot više od devet godina drogirao te potom silovao i dopuštao drugim muškarcima da ju siluju. 

Sudac Roger Arate novinarima i javnosti koji prisustvuju suđenju sada je dopustio uvid u snimke silovanja što predstavlja preokret u ovom slučaju koji je potresao Francusku, ali i ostatak svijeta.

Na prikazu video snimaka inzistirala je i sama Pelicot koja je preko svojih odvjetnik za Associated Press poručila da na taj način želi poslužiti javnosti kao primjer hrabrosti. 

"To je jedinstven slučaj: nemamo jedan prikaz silovanja. Imamo desetke, stotine video snimaka silovanja", rekao je odvjetnik Stéphane Babonneau.

Jean-Philippe Deniau, novinar koji prati pravosuđe za France Inter Radio i koji je pratio suđenje, kaže da su videozapisi ključni za razumijevanje slučaja.

Pelicot je postala simbol borbe protiv seksualnog nasilja u Francuskoj nakon što je inzistirala na tome da suđenje bude javno, protivno prijedlogu suda.

Od početka saslušanja 2. rujna, Pelicot se gotovo svakodnevno suočava sa svojim bivšim suprugom Dominiqueom Pelicotom i 49 drugih muškaraca optuženih za silovanje. 

Pročitajte i ovo moguća prisutnost bakterija Nemojte ju piti! Povlači se voda jednog proizvođača

Pročitajte i ovo Nastavlja se suđenje Dječak ubojica iz Beograda otkrio detalje svog jezivog plana: "Uzeo sam 92 metka i htio sam sve iskoristiti"