Vrlo opasan i naoružan

FOTO Ovo je ubojica načelnika u Austriji: Policija poslala upozorenje, mještani se u strahu skrivaju po kućama

Austrijska policija objavila je tko je čovjek koji je u Austriji ubio načelnika.

Policija Gornje Austrije objavila je sliku osumnjičenika za ubojstvo načelnika općine Kirchberg na Dunavu Franza Hofera. Traži se 56-godišnji Roland Drexler, koji se navodno kreće u srebrnom automobilu VW Caddy s registarskom oznakom RO-231EL. Policija upozorava da je muškarac naoružan.

Osumnjičeni počinitelj, inače lovac, smatra se vrlo opasnim. Navodno je često pravio probleme zbog zaštite prirode i životinja, a do zločina je navodno došlo zbog eskalacije svađa oko odstrela jelena.

"Pritisak je vjerojatno posljednjih dana postao veći. Bio je težak čovjek", za Krone je rekao lovac iz okolice.

Drexler je nakon ubojstva načelnika navodno ubio još jednu osobu i upucao treću, ali to nije službeno potvrđeno. Druga žrtva je, piše Krone, kolega lovac osumnjičenog. On je bio bivši voditelj lova i prije umirovljenja je radio kao policajac.

Navodno je na Hofera naišao kada je prošetao isred njegove kuće. Posvađali su se, načelnik je počeo bježati i Drexler ga je upucao na livadi i to s udaljenosti od 500 metara.

Općina Altenfelden zbog Drexlera se pretvorila u grad duhova jer se stanovnici skrivaju u svojim kućama.

Istražitelji trenutačno provode pretragu kuće u području Rohrbacha. Na terenu je prisutno više službenikaa, kao i civilne patrole koje provjeravaju teren.

Pročitajte i ovo Napadač u bijegu Krvava drama u Austriji! Ubijen načelnik općine, ima i ranjenih: Otkriveni mogući motivi

Pročitajte i ovo Na Rebru FOTO/VIDEO Održana komemoracija za Antu Ćorušića: Pogledajte tko je sve došao