teške optužbe

Gradonačelnica uhićena zbog brojnih prijevara: Njezini otisci prstiju razotkrili su još mračniju prošlost

Alice Guo Foto: Afp
Bivša filipinska gradonačelnica koji je tjednima bila u bijegu nakon što je optužena za špijunažu za Kinu uhićena je u Indoneziji.

Filipinske vlasti progonile su Alice Guo u čak četiri zemlje otkako je nestala u srpnju nakon istrage o njezinim navodnim kriminalnim aktivnostima. Optužena je za zaštitu internetskih kockarnica, koji su bili paravan za pranje novca i trgovinu ljudima u gradiću Bambanu. Ona sve optužbe negira.

Filipinski dužnosnici rekli su da koordiniraju s indonezijskim kolegama njezin povratak na Filipine u najkraćem mogućem roku, piše BBC. 

Guo je rekla da je odrasla na obiteljskoj farmi s ocem Kinezom i majkom Filipinkom, ali službenici koji su istraživali moguću prijevaru rekli su da se njezini otisci prstiju podudaraju s otiscima kineske državljanke Guo Hua Ping i optužili je da je špijunka koja je surađivala s kriminalnim organizacijama.

Njezin slučaj privukao je međunarodnu pozornost, a njezina sestra privedena je i ispitana. No, Kina nije komentirala optužbe. Vlasti vjeruju da je Guo prošla granične kontrole u srpnju i otputovala u Maleziju i Singapur na putu do Indonezije, gdje je i uhićena.

Predsjednik Ferdinand Marcos Jr. rekao je da će ona biti vraćena na Filipine već u srijedu.

Pročitajte i ovo Golema tragedija Majka ostavila sina (8) i napunjeni pištolj u autu te otišla u dućan: Zbog jedne stvari neće odgovarati zbog sinove smrti

Pročitajte i ovo Osim majke zlostavljao i kćer Sve je razotkrila tajna datoteka: Kći na sudu saznala horor koji joj je otac godinama radio, kada je čula užasne detalje slomila se i pobjegla

Pročitajte i ovo Promjena vremena Toplinski val završava, stiže nevrijeme. Izdana upozorenja za četiri regije: "Budite na oprezu"