evakuirani stanovnici

VIDEO Golema vatrena kugla iznad ruskog grada, eksplozija izazvala potres: "Što vi radite? Kuće su raznesene!"

Eksplozija skladišta u Rusiji Foto: Platforma X
Snažan ukrajinski napad s više od 100 dronova na rusko skladište oružja u ruskoj regiji Tver izazvao je tako snažnu eksploziju da je nastao i potres od 2,3 stupnja po Richteru.

Šokantna eksplozija nije izazvala samo omanji potres nego je i stanovništvo iz obližnjeg naselja evakuirano iz svojih domova. Društvenim medijima kruže još nepotvrđene snimke goleme vatrene kugle koja je obasjala noćno nebo i više detonacija koje se čuju s druge strane jezera koje se nalazi 380 kilometara zapadno od Moskve.

O koliko je snažnoj eksploziji riječ, govori i činjenica da su NASA-ini sateliti detektirali intenzivno emitiranje toplinske energije s prostora veličine 14 kvadratnih kilometara.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Neprijatelj je pogodio skladište oružja u području Toropetsa. Sve što može gorjeti, gori (i eksplodira)", izjavio je Jurij Podoljaka, rođeni Ukrajinac, ali proruski vojni bloger.

Službene ruske vlasti nisu ništa od ovoga priznale ni potvrdile, izuzev što je guverner regije Tver izjavio da je oboren ukrajinski dron, nakon kojeg je izbio požar, i da su neki stanovnici evakuirani. 

S obzirom na šutnju vlasti, vijesti o ovoj golemoj eksploziji dolaze s ruske društvene mreže VK, na kojoj stanovnici tog područja pišu da je ondje horor. 

S druge strane, Rusi iz drugih dijelova zemlje na društvenim medijima pišu gnjevne poruke.

"Zašto projektili nisu bili ispod zemlje? Što vi radite? U Kudinu su kuće raznesene! Zašto gori šuma i nitko nije ondje... Kakva je to nebriga!" napisala je jedna žena.

 

Povezane teme