Pokušaj ubojstva

Eksplodirala bomba na automobilu: Tri osobe ozlijeđene, sumnja se da je meta bio ruski poduzetnik

Ruska policija, ilustracija Foto: Afp
Tri osobe su ozlijeđene nakon što je eksplodirala bomba na automobilu u Moskvi.

Ruski poduzetnik i još dvije osobe ozlijeđene su nakon što je jutros u glavnom gradu Rusije eksplodirala bomba koja je postavljena na automobil.

Viktor Mišačev, izvršni direktor i suosnivač Shaker Grupe, hospitaliziran je nakon bombaškog napada, izvijestila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na anonimni izvor iz policije. Još jedna odrasla osoba i Mišačevljev 16-godišnji sin također su ozlijeđeni u eksploziji.

RIA je izvijestila je da je bomba jednoj od žrtava otkinula ruku, a prema nekim izvještajima do eksplozije je došlo kada je jedan od njih pokušao ukloniti sumnjivi predmet s poklopca motora vozila.

Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se vozilo koje je naizgled ostalo bez većih oštećenja osim male rupe na poklopcu motora ispod prednjeg vjetrobrana.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Policija je za državne medije izjavila da vjeruje da je Mišačev možda bio meta zbog poslovnog ili osobnog sukoba. Moskovski ogranak Istražnog odbora Rusije, koji istražuje teške zločine, izjavio je da je pokrenuta kaznena istraga zbog pokušaja ubojstva.

Inače, Mišačev je suvlasnik popularnog kafića Coyote Ugly, kao i objekata u Sankt Peterburgu i Jekaterinburgu. Javno dostupni korporativni podaci također pokazuju da njegova Shaker Grupa posjeduje Dirty Dance Bar u Moskvi.

Pročitajte i ovo Premijerovo izvješće UŽIVO Plenković se hvalio u Saboru, brzo ga poklopili: "AI bi bolje vodio državu od ove Vlade"

Pročitajte i ovo Oglašen alarm Širi se opasna zaraza: Istražuje se pet novih slučajeva, virus je već ušao u 300 objekata

Povezane teme